• Vojvodina

  U Kaću održan sedmi „Čvarak fest“

   

  Slide

  Radojević: Čvarak je svakako vojvođanski brend

   

   

  Slide

  U Kaću održan sedmi „Čvarak fest“

   

   

  Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević danas je u Kaću otvorio „Čvarak fest“ – manifestaciju koja je po sedmi put održana u tom mestu nadomak Novog Sada.

  NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević danas je u Kaću otvorio „Čvarak fest“ – manifestaciju koja je po sedmi put održana u tom mestu nadomak Novog Sada.

  Radojević je rekao da Sekretarijat na čijem je čelu prepoznaje značaj podrške organizaciji takvih gastronomskih i sličnih manifestacija širom Vojvodine.

  „Čvarak je svakako vojvođanski brend i zaista treba prepoznati inicijativu na nivou mesne zajednice od strane udruženja građana, da se okupe u ovom slučaju najpre Kaćani koji prepoznaju svoje potrebe, a onda dolazimo mi kao državni organi da podstaknemo i promovišemo sve ove vrednosti“, rekao je Radojević novinarima.

  On je naglasio da je „Čvarak fest“ manifestacija koja zavređuje podršku ne samo pokrajinskog sekretarijata i Pokrajinske vlade nego i Grada Novog Sada i istakao da mu je drago što postoje pojedinci i udruženja koji prepoznaju značaj takvih manifestacija.

  Posetioci „Čvarak festa“ mogli su da osim u tradicionalnim proizvodima vojvođanske kuhinje, uživaju i u bogatom kulturno -umetničkom programu koji je i otvorilo i zatvorilo Udruženje za negovanje i očuvanje srpske tradicije „Zvuci s kamena“, a između njihova dva nastupa na glavnoj bini svoje umeće pokazala su brojna kulturno – umetnička društva iz Kaća i okolnih mesta.

  Manifestacija je kao i svake godine imala takmičarski karakter, a za titulu najvećih majstora u topljenju čvaraka borile su se čak 43 ekipe iz svih delova Vojvodine, od kojih su neke imale zaista zanimljiva imena kao što su „Šogori“, „Brkati čvarak“, ili „Sale i 100-kilaši“.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com