• Gradovi

  U Kruševcu, Nišu, Aleksincu i Pirotu vetar čupao stabla, nosio krovove

  Tokom  olujnog nevremena pracenog obilnim padavinama koje je u petak oko 18 časova zahvatilo Kruševac vetar je čupao stabla iz korena i nosio crepove i lim sa krovova.

  Dvojica muškaraca zadobila su lakše povrede, načinjena je znatna materijalna šteta, a polomljene grane i debla mogu se videti svuda po gradu.

  Prema dosadašnjim podacima iz kruševačke Bolnice jednom muškarcu je crep pao na glavu, dok je drugi zadobio povredu glave kada je pao na terasi, obojica su zbrinuta i reč je o lakšim povredama.

  Desetine gradjana zvalo je Komunalnu policiju da prijavi različitu vrstu štete na svojim objektima.

  „Vetar je odneo deo krova sa zatvorenih bazena, na Bagdali i na Bruskom putu ima dosta oborenih i polomljenih stabala, vetar je čupao iz korena ne samo mlada već i starija stabla. Grom je udario u kuću u Čitluku“, rekao je Beti načelnik kruševačke Komunalne policije Miloš Jovanović.

  Vetar je, takodje, odneo ciradu sa Balona za fudbal, nedaleko od Bazena, u Pionirskom parku oboreno stablo je oštetilo ogradu, a više stabala je oboreno i u krugu Bolnice.

  Posebnu štetu pretrpeli su učesnici Četvrtog medjunarodnog festivala balona, koji je u 18 časova trebalo da počne na Bagdali, a zbog nevremena večerašnji koncert grupe Hari Mata Hari je odložen.

  Prema podacima kruševačke meteorološke stanice vetar je duvao brzinom od 32 metra u sekundi, odnosno 115 kilometara na sat, a za 40 minuta na području Kruševca je palo 50 litara kiše po metru kvadratnom.

  Jaka kiša praćena olujnim vetrom i gromovima u petak je padala u Nišu i okolini.

  Drvo je palo i na traku autoputa od Beograda ka Nisu, u ataru sela Drazevac.

  Struja je nesta;a u pojedinim delovima Nisa i Aleksinca.

  Zbog oborenih stabala i grana na put, otezano se odvijao saobracaj i na deonici od Aleksinca do Sokobanje.

  Nevremena je bilo i u okolnim mestima, pa je tako oluja  omela i „Belmužijadu“.

  Brojne grane drveća završile su na niškim ulicama, a grane, pa i citava stabla vetar je obarao i u strogom centru, u ulici Obilicev venac.

  Nevreme je protutnjalo i kroz Pirotski okrug.

  Najteza je situacija u selu Barje Čiflik gde je vetar oborio vise od 10 stabala i saobraćaj se otežano odvija.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com