• Novosti online

  U napadima na crkve u Indoneziji 50 mrtvih i ranjenih

  Bombaši-samoubice u automobilu, na motociklima i pešice, medju kojima i jedna žena s decom, danas su u jednom od najgorih napada na hrišćansku manjinu u Indoneziji, u tri crkve u Surabaji, drugom po veličini gradu te zemlje, usmrtili jedanaestoro ljudi i ranili 40, kaže policija.

  To je bombaški napad s najviše žrtava još od Božića 2000. godine kada je na sličan način u Indoneziji ubijeno 15 ljudi, a ranjeno 100.

  Komandant policije Indonezije, Tito Kranivian, je saopštio da su napadači na sve tri crkve bombaši-samoubice iz iste porodice.

  Naveo je da je otac detonirao eksploziv dovezen do jedne crkve automobilom, da su njegova dva sina od 18 i 16 godina poginula detonirajući eksploziv koji su do druge crkve dovezli motociklima, dok je majka donela eksploziv i detonirala ga u trećoj crkvi, poginuvši zajedno s još dvoje svoje dece, od 12 i devet godina.

  Hrišćani, od kojih su mnogi poreklom Kinezi, čine oko devet odsto od 260 miliona stanovnika pretežno muslimanske Indonezije.

  Vlasti su suzbile radikale povezane s Al Kaidom koji su 2002. godine na Baliju ubili 202 ljudi, ali su u Indoneziji poslednjih godina ojačale ekstremne pristalice „Islamske države“ koja traži nova uporišta posle poraza na Bliskom istoku.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com