• Gradovi

  U napadu talibana ubijeno 20 avganistanskih policajaca

  U današnjem koordinisanom napadu talibana na šest policijskih punktova na jugu Avganistana ubijeno je 20 policajaca, saopštili su lokalni zvaničnici.

  „Oko 1.00 ujutru grupe talibana počele su koordinisani napad na policijske punktove u okrugu Šah džoj, u provinciji Zabul“, rekao je guverner provincije Bismilah Afganmal.

  On je dodao da je napad trajao četiri sata.

  Anonimni zvaničnik okruga je rekao da je u napadu povredjeno i 15 policajaca.

  Prema izveštavanju lokalnih medija, novinari su bili upozoreni na napad.

  Avganistanske snage trpe značajne gubitke u napadima pobunjenika, policija je više pogodjena nego vojska, a ministar unutrašnjih poslova se smatra najkorumpiranijim u zemlji.

  Talibani su preuzeli odgovornost za napad i potvrdili na svom sajtu da je on „deo operacije ‘Mansuri'“, njihove tradicionalne prolećne ofanzive koja je počela krajem aprila a nazvana je po vodji pokreta muli Mansuru, koji je ubijen dronom 2016. u Pakistanu.

  Talibani su obećali da će napadati „pre svega strane trupe, njihovu vojnu i informacionu infrastrukturu i njihove lokalne plaćenike“.

  „Neprijatelji će biti napadani, uznemiravani, ubijani i zarobljavani dok ne napuste svoj poslednji položaj“, naveli su pobunjenici.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com