• Gradovi

  U narednih dest godina 15 miliona evra za Si dens festival

  NOVI SAD – Exit tim saopštio je danas da su Opština Budva i Exit tim potpisali Ugovor o dugoročnoj saradnji na organizaciji festivala Si dens (Sea Dance) na budvanskoj plaži Jaz do 2026. godine.

  U ime Opštine Budva ugovor je juče potpisao predsednik Srđa Popović, dok je u ime Exit tima svoj potpis na taj ugovor stavio direktor i osnivač Exit festivala Dušan Kovačević.

  U saopštenju se navodi da je tim ugovorom osiguran dalji rast i razvoj Si dens festivala, sa ciljem da se u svetskim okvirima pozicionira kao jedan od najvažnijih muzičkih festivala na morskoj obali.

  „Ugovorom je definisano da će ulaganje Si dens festivala iz sopstvenih prihoda u narednih deset godina iznositi najmanje 10 miliona evra, dok će Vlada Crne Gore i Opština Budva u razvoj festivala uložiti pet miliona evra“, kaže se u saopštenju.

  Iz Exit tima ističu da je za samo dve godine morsko poglavlje Exit Avanture u Budvu je donelo nagradu za Najbolji evropski festival u kategoriji do 40.000 posetilaca dnevno uz titulu najbolje evropske plaže koju je Jazu dodelio čuveni svetski turistički vodič Lonely Planet.

  „Premijerni nastupi svetskih muzičkih zvezda i posetioci iz preko 40 zemalja sveta u prethodne dve godine etablirali su Budvu i Crnu Goru kao modernu svetsku turističcku destinaciju“, naglašavaju u Exit timu.

  Kovačević je rekao da je od samog početka koncept festivalskog letovanja od Petrovaradina do Jaza, pokazao potencijal koji dugoročno može obezbediti značajan rast turizma u obe zemlje.

  „Posebno važna je vidljvost na globalnom, a pre svega na tržištu Zapadne Evrope na kojem se ostale svetske destinacije nemilosrdno utrkuju za posetioce. Čista vrednost u brendiranju ovih destinacija, u sferi imidža Srbije i Crne Gore u svetskim okvirma je nemerljiva“, rekao je Kovačević.

  On je dodao da su egzaktni ekonomski pokazatelji i da je Exit od svog osnivanja u turističku privredu Novog Sada, Vojvodine i Srbije uneo preko 120 miliona evra, dok je Si dens festival za samo dve prve godine turizmu Crne Gore doprineo sa preko 20 miliona evra.

  Foto Tanjug, J. Pap/ arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com