• Gradovi

  U Nemačkoj registrovano 1,1 miliona tražilaca azila u 2015.

  BERLIN – U Nemačkoj je ove godine registrovano skoro 1,1 miliona tražilaca azila, što je rekord svih vremena i petostruko više u poređenju sa prošlogodišnjim podacima, piše danas nemački regionalni dnevnik „Zaehsiše Cajtung“ pozivajući se na neobjavljene zvanične podatke.

  U decembru je oko 125.000 migranata i izbeglica ušlo u Nemačku, a 117.000 ih je registrovano do 29. decembra, što će ukupan broj novopridošlica u tu zemlju povećati na 1.09 miliona, dok je prošle godine taj broj iznosio tek nešto više od 200.000, prenosi AFP.

  U decembru je zabeleženo usporavanje dolazaka, nakon što je u novembru reguistrovano 206.000 novih zahteva za azil, u oktobru 181.000, a u septembru 164.000.

  Nemačka kancelarka Angela Merkel dobila je i pohvale i kritike zbog odluke donete u septembru da otvori Nemačku za rekordni talas izbeglica, od kojih je oko polovina iz ratom razorene Sirije.

  Suočena sa protivljenjem u svom konzervativnom taboru i zabrinutošću naroda zbog priliva koji je veći od jedan odsto od broja nemačkih stanovnika, ona je obećala korake u cilju smanjivanja broja pridošlica naredne godine, podseća francuska agencija.

  AP Photo/Yorgos Karahalis

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com