Novosti online

У Њујорку представљени трендови за наредну зиму

Предимензионирани рукави, габаритни џемпери и капути, сукње миди дужина, природни материјали, загасите боје од црне, најшире палете смеђе, сиве до пастелно плаве, зелене и наранџасте у најкраћем би гласио збирни извештај виђених колекција на синоћ завршеној недељи моде у Њујорку.

На једном од четири најпознатија догађаја модног еснафа, моделе за сезону јесен–зима 2016/2017, приказала су најзначајнија дизајнерска имена, од Американца Мајкла Корса, све популарнијег са ове стране океана, кућа Доне Каран, Вере Ванг до оних из Европе бренда „Десигуал” , Викторије Бекам, Џени Пекам и других.

И дизајнери из Србије у Њујорку
Троје српских дизајнера Марина Мићановић, Звонко Марковић и Бата Спасојевић приказали су актуелне колекције у оквиру програма „Арт хартс фешн” у једној катедрали на Менхетну. То је програм у ком неафирмисани дизајнери из читавог света представљају свој рад.

До ове пословне прилике стигли су захваљујући пословној сарадњи Српске недеље моде из Новог Сада и колега из Њујорка.

Из наше модне „делегације”, прилику да се представи у Њујорку до сада имао је само Бата Спасојевић, и то пре пет година, када је учествовао на недељи моде у Мајамију и освојио признање.

Током осам дана, по изузетно ниским температурама, на неколико локација у Великој јабуци, бројна публика као и професионалци: купци, промотори, модни новинари и блогери нису каснили на бројне ревије јер овогодишњи главни аспект јесте чињеница да су креације за хладне дане наредне зимске сезоне, на сајтовима дизајнера могли да се купе истог тренутка док су их манекенке представљале на писти.

Како је појаснила једна од дизајнерки, Никол Милер, то је само начин да се модна индустрија приближи потребама купаца, тачније потрошачима који купују из фотеље.

„Нема потребе да се мења календар промовисања колекција. Било би напорно да сада приказујемо моделе за пролеће; и даље радимо унапред годину и по дана, с тим што сада имамо могућност да у бекстејџу уз помоћ ‘ајфона’ купцима приказујемо моделе, а они их истог дана поседују”, каже Милерова.

И шта је све виђено?

Колекција Мајкла Корса омаж је седамдесетим и осамдесетим годинама 20. века. Доминирају капути меких кројева, класични џемпери од вуне, са плетеницама, крзно као детаљ у виду каишева, шалова, ручки на ташнама… Корс је на велика врата вратио класичну кошуљу са обавезно истакнутом крагном преко блејзера или кардигана.

Викторија Бекам је подлегла тренду предимензионираних рамена, макси и миди дужина и попут других креатора није одолела карираним десенима у нијансама смеђе, зелене, сиве.

———————————————————————–

Ријана – дизајнерка, ћеркаДоналда Трампа на модној писти

Поп певачица Ријана дизајнирала је за „Пуму” колекцију инспирисану Јапаном у којој преовлађује црна боја и смели кројеви. Најмлађа кћерка Доналда Трампа, Тифани, обрела се у улози манекенке, али само као подршка пријатељу дизајнеру. Како су пренели медији, мода није њено опредељење и неће занемарити студије социологије.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh