• Novosti online

  U Norveškoj priveden Britanac zbog lažne uzbune u avionu Rajanera

  Norveška policija saopštila je da je danas privela Britanca osumnjičenog da je izdao lažnu uzbunu na bombu usred leta u avionu kompanije Rajaner (Ryanair) na relaciji London-Oslo.

  Avion irske niskobudžetne kompanije sleteo je na medjunarodni aerodom u Gardermoenu, oko 50 kilometara od Osla. Svi putnici i članovi posade, njih 145, evakuisani su i niko nije povredjen, navela je policija.

  „Policija drži situaciju pod kontrolom i privela je Britanca (51) osumnjičenog za tu uzbunu“, navodi se u saopštenju.

  Norveški mediji preneli su da je uzbuna bila u pisanom obliku, odnosno da je u avionu pronadjena poruka, a to je pokrenulo uzbunu oko 40 minuta pre sletanja. Zbog te uzbune na norveškom aerodromu su bile rasporedjene jake policijske snage, kao i elitna interventna jedinica i stručnjaci za demontiranje eksplozivnih naprava.

  Za sada se ne navode detalji o mogućem pronalasku bombe u avionu. Sličan incident dogodio se ove nedelje, takodje u avionu kompanije Rajaner tokom leta na relaciji Krakov-Dablin.

  U toaletu aviona pronadjena je pisana poruka o prisustvu eksplozivne naprave. Avion je prinudeno sleteo na jedan od londonskih aerodroma, a britanska policija je privela dve osobe.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com