• Gradovi

  U Novom Sadu minut posle ponoći rodio se dečak

  Čačak: Prve bebe u novogodišnjoj noći dva dečaka

  Prve dve bebe rođene u novogodišnjoj noći u Čačku su dečaci. Prema rečima babice čačanskog porodilišta Snežane Petronijević, prva beba rođena je sat iza ponoći u 01.10 časova, a drugi najmlađi Čačanin stigao je na svet u 03.19 časova. Prvom detetu koje se rodilo iza ponoči u Čačku poklon je jutros uručio gradonačelnik grada Vojislav Ilić. „Radi se o zlatniku koji se tradicionalno uručuje prvoj bebi u Novoj godini. Drago mi je da je zabeležen porast novorođenčadi u poslednjih nekoliko godina“, rekao je Ilić za Tanjug. Inače u čanskom porodilištu u 2015. godini na svet je stiglo 1311 mališana.

  NOVI SAD – U Novom Sadu prva beba u novoj 2016. godini došla je na svet minut posle ponoći u porodilištu „Betanja“, a dečaka i njegovu majku Vesnu Firić posetio je danas gradonačelnik Miloš Vučević.

  Grad je za prvorođenu novosadsku bebu obezbedio novogodišnji poklon u vidu 100 hiljada dinara, a sva deca sa teritorije Novog Sada rođena 1. januara dobiće po 50 hiljada dinara.

  Vučević je tom prilikom rekao da je porodilište „Betanija“ pravo mesto za početak nove godine i da kao gradonacelnik ima čast i privilegiju da obiđe prvorođenu bebu i njenu majku i da im u ime grada uruči poklone.

  „Zahvaljujem se upravniku porodilišta doktoru Draganu Stajiću i svim zaposlenim što pružaju najkvalitetniju uslugu ženama i želim im uspešnu 2016. godinu, da imamo što više beba jer to je nešto najlepše što može da nam se desi“, rekao je Vučević.

  Upravnik porodilišta Dragan Stajić rekao je da je beba rođena minut posle ponoći, da je majka stara 20 godina i da joj je to drugo muško dete.

  „Porođaj je protekao u najboljem redu i majka i beba su dobro. Od ponoći u „Betaniji“ su rođene četiri bebe i sve su dobro“, rekao je Stajić.

  Preview

  VESNA FIRIC

  Slide

  VESNA FIRIC

  Slide

  VESNA FIRIC I MILOS VUCEVIC

  Slide

  VESNA FIRIC

  Slide

  VESNA FIRIC

  VESNA FIRIC

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com