Gradovi

U Novom Sadu u javnom sektoru višak 70 radnika

NOVI SAD – Maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u javnom sektoru u Novom Sadu treba da bude 8 380 zaposlenih, a višak čini 70 radnika, saopšteno je večeras iz Kabineta gradonačelnika Miloša Vučevića.

Kako je utvrđeno, u Novom Sadu u javnom sektoru ima 8.450 stalno zaposlenih.

U saopštenju se precizira da u broj zaposlenih koji je potrebno racionalizovati ulaze zaposleni koji ispunjavaju uslove za odlazak u penziju, dok će se ostatak zaposlenih do utvrđenog broja racionalizovati uz isplatu otpremnine u skladu sa propisima o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru.

„Na osnovu Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru i Odluke Vlade Republike Srbije o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme, u sistemu državnih organa, sistemu javnih službi, sistemu Autonomne Pokrajine Vojvodine i sistemu lokalne samopuprave za 2015. godinu određeno je da maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu Grada Novog Sada iznosi 8.380“, kaže se u saopštenju.

Iz Kabineta gradonačelnika dodaju da je Grad Novi Sad je formirao Radnu grupu za pripremu akta kojim se utvrđuje maksimalan broj zaposlenih za svaki organizacioni oblik u sistemu Grada Novog Sada, čiji je zadatak bio da izvrši analizu i sveobuhvatno sagleda stanje u svakom organizacionom obliku u sistemu lokalne samouprave, koja se odnosi na broj zaposlenih, strukturu i osposobljenost za efikasno, stručno i uspešno obavljanje poslova.

Ta Radna grupa je, kako je saopšteno, utvrdila da u sistemu Grada Novog Sada ima 8.450 zaposlenih na neodređeno vreme.

Foto Tanjug, J. Pap

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh