Južna Srbija

У ОШ „УЧИТЕЉ ТАСА“ ОДРЖАНО ПРВО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У СЛАГАЊУ РУБИКОВЕ КОЦКЕ ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ ГО МЕДИЈАНА, Никола Костић, победник у слагању Рубикове коцке

skola 1Никола Костић, ученик петог разреда ОШ „Учитељ Таса“ победник је првог општинског такмичења у склапању Рубикове коцке које је организовано у Основној школи „Учитељ Таса“ у Нишу, а чији је покрвитељ била градска оптина Медијана, која је за учеснике такмичења обезбедила и награде,мајце и коцке, а најбоља три такмичара добила су пехаре.

Друго место је на такмичењу припало Даниелу Ивановићу, такође ученику ОШ „Учитељ Таса“, а на трећем месту је Урош Костадиновић из ОШ „Вожд Карађорђе“.

Иначе, за такмичење се пријавио 21 ученик из седам школа са територије градске општине Медијана, а такмичење је свечано отворио Милан Крстић, председник ове општине.

„Ово је пројекат Основне школе „Учитељ Таса“ и једног дечака, Николе Костића, који се сетио да све ово отганизује“, казао је Милан Крстић, председник Градске општине Медијана.

„Ми смо само желели да испунимо жељу овог основца, и помогнемо му да организује такмичење у склапању рубикове коцке.skola

И то је један од начина да покажемо да улажемо у наше најмлађе становнике, да бринемо о њима и помажемо им да реализују своје идеје.

Ова је данас окупила преко 20 основаца који ће се такмичити, а најбољи ће победити.

Надам се да ће ово такмичење постати традиција, а ми смо ту да подржимо идеје младих“.

Директорка ОШ „Учитељ Таса“ Радмила Крстић је истакла да је такмичење јединстевно у Нишу и од псебног је значаја за школу.

„Такмичење је значајно како за школу, тако и општину, па и сам град, а пре свега је значајно за основце“, каже директорка Радмила Крстић.

„Деца на овај начин, склапањем Рубикове коцке, исказују своју креативност, мање се баве мобилним телефонима, развијају логику, размишљају на посебан начин и волела бих да се све већи број основаца бави склапањем Рубикове коцке“.

На такмичењу су учествовали ученици из седам школа, „Учитељ Таса“, „Вожд Карађрђе“, „Зоран Ђинђић“, „Доситеј Обрадовић“, „Душан Радовић“, „Цар Константин“ и „Радоје Домановић“.

Победник такмичења Никола Костић је Рубикову коцку склопио за 18 секунди.

„Организовао сам прво школско такмичење, а када сам видео колико је мојих другова у мојој школи, али и другим школама, заинтересовано за то, одлучио сам се да у сарадњи са школом организујемо и окружно такмичење“, каже Никола Костић.

„Иначе, Рубикова коцка ме је привукла као малог својим бојама и тада сам пожелео да је склопим. Онда сам почео да вежбам, и сада се све исплатило“.

Николa је отишао и корак даље.

На јутјуб каналу поставља своје снимке на којима показује вршњацима како да склпе Рубикову коцку.

Наставиће, каже, и тиме да се бави.
Љ.П.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh