Društvo

У Параћину одржана едукација „Извештавање о казненим поступцима“

 

У Параћину је, у понедељак 20. маја 2019. године, одржан стручни скуп „Извештавање о казненим поступцима“, у организацији ДОО „Реорганизација“ из Ниша.

Одржавање скупа је омогућила, пруживши помоћ у новцу, Општина Параћин.

Стручни скуп је спроведен као едукација новинара и других радника у средствима јавног информисања о основним појмовима казненог права, врло присутним у новинским текстовима, радио и телевизијским емисијама, као и у информативним садржајима на интернету.

На скупу је учествоваo, у својству предавача, Недељко Бодирога, председник Прекршајног суда у Параћину.

У свом темељито припремљеном излагању, судија Бодирога је указао на низ често присутних лоших појава у извештавању медија о различитим казненим поступцима, а нарочито на штетне последице сензационализма и површности у раду новинара који прате судске поступке.

Драган Милетић, адвокат из Параћина, је у свом излагању, учесницима појаснио основе казненог права и указао на изазове који се јављају приликом извештавања о казненим поступцима.

Стручни скуп је одржан у просторијама Хотела „Петрус“ у центру Параћина.

Стручном скупу је присуствовала неколицина новинара из Параћина и из других средина.

Параћин, мај 2019. године

Љубомир Костић

Фото: Д. К.

(Израду овог медијског садржаја суфинансирала је општина Параћин. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не одражавају  ставове органа који је доделио средства)

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh