• BG

  У Параћину одржана едукација „Основни појмови економије за новинаре“ уз врло слабу посећеност

   

   

  У Параћину је, 7., 8. и 9. фебруара 2019. године, одржана едукација „Основни појмови економије за новинаре“.

  Едукација је била намењена новинарима и другим радницима у медијима Параћина и Поморавља, а спроведена је уз подршку у новцу Општине Параћин.

  Економски образовани предавачи, радници информативног портала НОВОСТИДАНА.РС из Ниша, су учесницима појаснили најосновније појмове економије који се често налазе у новинским чланцима и другим медијским садржајима.

  На едукацију су мејлом били позвани, преко својих редакција, готово сви новинари Параћина и околних места.

  Стручни скуп је најављен у средствима јавног информисања. Вест о одржавању скупа је објављена на нашем сајту, али и на сајту „Српско перо“, у недељнику „Нови пут“ из Јагодине и на другим местима. Линкове до неких од најава стручног скупа можете наћи на крају овог текста.

  Првог дана, на скупу је гостовао Срђан Ђурђевић, виши сарадник на програмима у Одељењу за медије Мисије Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) у Србији.

  Оно што баца сенку на стручни скуп је изузетно слаб одзив учесника у едукацији. На скупу су учествовала само три представника, и то из редакције „Новог пута“!

  На скупу нису учествовали ни радници медија који су најавили његово одржавање!

  То што су учесници врло пажљиво пратили излагања и да су активно учествовали у раду, не може да избрише чињеницу да је пропуштена лепа прилика да новинари унапреде и прошире своја знања из области која им је потребна у свакодневном раду.

  Поставља се и питање сврсисходности организовања сличних скупова новцем из јавних извора. Да ли је потребно у медијским конкурсима издвајати новац за такву намену, када медијски радници не показују заинтересованост да учествују у едукацијама?

  У сваком случају, предлажемо новинарима Параћина и Поморавља следеће. Пошто је новац из буџета Општине за ту намену већ опредељен и новац плаћен организатору, а стручни скуп је одржан уз врло малу посећеност, предлажемо медијским радницима да сами одреде време и место одржавања стручног скупа с темом из економије. На таквом скупу ће радници НОВОСТИ ДАНА.РС учествовати, као предавачи, о свом трошку.

  Параћин, фебруар 2019. године

  Љубомир Костић

  Фото: Љ. К.

  (Израду овог медијског садржаја суфинансирала је општина Параћин. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не одражавају  ставове органа који је доделио средства)

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com