• BG

  У пуном јеку акција сузбијања комараца

  Београдски Завод за биоциде и медицинску екологију саопштио је данас да је у пуном јеку акција сузбијања комараца и да су свих његових 26 екипа на терену.

  Директорка Завода Драгана Деспот изјавила је да је протекле недеље дошло до стабилизације временских прилика и до значајног пораста дневних температура уз доста високу влажност ваздуха.

  „Због обилних падавина у претходном периоду, дошло је до пораста водостаја Саве и Дунава чиме су се створила нова и велика станишта за ларве комараца… Ове падавине су створиле и пуно микро локалитета у шумама и шумским комплексима одакле излази велики број комараца, а могућности за третман су ограничене и из тог разлога се ти локалитети свакодневно третирају”, рекла је Драгана Деспот.

  Како преноси градски Секретаријат за информисање, она је подсетила да претходних година сезона појаве комараца почињала крајем априла и почетком маја, док су се ове године због свих превентивних мера које су спроведене, појавили тек почетком јуна.

  Драгана Деспот је рекла да се свакодневно раде анализе и истакла да нема разлога за забринутост од неке заразне болести.

  У наредном периоду акције сузбијања одраслих форми комараца спроводиће се у зависности од временских прилика и резултата мониторинга, а планирано је данас то буде општина Нови Београд, сви шумски комплекси на територији града, у уторак Палилула – лева обала Дунава, Стари град, за среду је планиран Нови Београд, Земун, приобаља Саве и Дунава, четвртак Вождовац, Врачар и Обреновац, петак Чукарица, Обреновац и Сурчин са селима, а у суботу према потреби и резултатима мониторинга, додаје се у саопштењу.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com