Gradovi

U selu Slavkovica otvorena pošta

LJIG – U Slavkovici, najvećem selu opštine Ljig, danas je otvorena pošta koja je 1.493 poslovnica na poštanskoj mapi Srbije.

Dostavna pošta 14245 Slavkovica će tradicionalnim i savremenim poštanskim i platnim servisima opsluživati oko 1.500 stanovnika Slavkovice, kao i žitelje naselja Ba i Paležnica, saopštilo je preduzeće „Pošta Srbije“.

Novu jedinicu poštanske mreže u rad je pustio i meštanima predao na upotrebu direktor „Pošta Srbije“ Milan Krkobabić, koji je istakao da se na taj način nastavlja akcija „52 pošte, za 52 nedelje“.

„U svim mestima Srbije gde građani imaju potrebe za poštom i gde su ljudi dobre volje, otvaraćemo nove poslovnice. Tamo gde drugi zatvaraju mi otvaramo, gde drugi otpuštaju mi zapošljavamo, odakle drugi odlaze mi dolazimo i ostajemo. Namera nam je jasna: Pošta ante portas-Pošta je pred vratima“, rekao je Krkobabić, navodi se u saopštenju.

Napomenuvši da je pošta tamo gde su građani Srbije, on je istakao „Pošta Srbije“ akciju „52 pošte za 52 nedelje“ sprovodi sopstvenim snagama, uz redovni plan aktivnosti rasta i razvoja poštanske mreže, a na inicijativu lokalnih samouprava.

„Sve radimo sopstvenim resursima, sopstvenim kadrovskim potencijalima, i ono što je ključno sopstvenim opredeljenjem da budemo na usluzi građanima Srbije. Pošte otvaramo u našim prostorijama, ili prostor i uslove obezbeđuju lokalne samouprave, tako da nas ova akcija ne košta dodatno ni dinara“, naglasio je Krkobabić.

On je rekao da „Pošte Srbije“ umeju da pronađu ekonomski interes i tamo gde ga drugi ne vide i zato je to, kako je ocenio, najuspešnije javno preduzeće u Srbiji koje je za tri godine utrostručilo neto dobit.

„U 2015. godini 15.000 radnika Pošte Srbije ostvarilo je rekordan rezultat, više od tri milijarde dinara neto dobiti“, naglasio je Krkobabić.

Pošta u Slavkovici otvorena je na zahtev meštana koji je potpisao predsednik te mesne zajednice Stanko Ikonić, a koji je ujedno bio i prvi korisnik te pošte i potpisnik ugovora u promotivnoj akciji „Post ekspres za 99 dinara“, piše u saopštenju.

Meštanin Slavkovice Rodoljub Vidaković je poručio da bi svi u Srbiji trebalo da postupe po primeru Pošte Srbije jer „ako bi svi krenuli njenim putem, srpsko selo bi procvetalo“.

U saopštenju se dodaje da su događaju prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, Srpske pravoslavne crkve, brojni meštani i đaci osnovne škole u Slavkovici koja je proslavila 150 godina postojanja.

Foto Pošta Srbije

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh