• Gradovi

  U Skupštini Srbije rasprava radikala i ministarke Mihajlović o Kosovu, železnici, pudrijeri…

   

   

  Raspravu o infrastrukturnim ugovorima u Skupštini Srbije danas je obeležila polemika radikala i ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović o statusu Kosova i o njenim stranačkim šefovima.

  Radikali smatraju da se Ugovorom o osnivanju Transportne zajednice koja je pred poslanicima vidi da je vlast priznala nezavisnost Kosova koje je pod tim nazivom potpisnik ugovora.

  „Vi ste nama dali predlog gde kažete državljani Kosova i Brodske kompanije itd. na Kosovu. Nema Metohije.

  Meni je drago da ste vi konačno priznali naše nažalost strepnje da ste priznali nezavisnu državu Kosovo i tako što ste glasali i podržali Ramuša Haradinaja i preneli sve regulative države njima“, kazao je poslanik SRS Miljan Damjanović.

  Mihajlović mu je odgovorila da je Kosovo potpisnik tog ugovora, u skladu sa Rezolucijom UN 1244 i da je u tom kao i drugim nekim ugovorima obeleženo zvezdicom, što je u skladu sa dogovorom o regionalnom predstavljanju Kosova.

  „Dakle niti je Srbija prihvatila de fakto i de jure nezavisnost Kosova, niti je Srbija ovim ugovorom na bilo koji način prihvatila nezavisnost Kosova niti će“, rekla je Mihajlović.

  Ona je odgovarajući na kritike radikala da je u Železnicama Srbije „haos“, rekla da su Železnice na dobrom putu, da je ponosna na svakog radnika i da u tom preduzeću nema haosa, ali da razume SRS što „tako pričaju jer su oni navikli da rade u haosu“.

  „To je suština rada SRS, znači što veći haos“, rekla je Mihajlović.

  Radikali su tražili da zbog tih reči ministarke, reaguje predsedavajući Veroljub Arsić koji bi „kao bivši radikal, trebalo da zna da to nije istina“ i koji je dužan da obezbedi da se poštuje dostojansto Skupštine i ne dozvoli takvo ponašanje.

  „Vi kao bivši radikal bi trebalo da znate da to nije istina. I njen šef (Aleksandar Vučić), prema kome pokazuje lojalnost, kakvu je svojevremno pokazivala prema (Miroljubu) Labusu i Mladjanu Dinkiću, je takodje neko ko je bio radikal“, rekao je Šarović.

  Rasprava je potrajala, a negodovanje radikala izazvano je i, kako su naveli, jer je ministarka Mihajlović tokom sednice izvadila pudrijeru iz tašne.

  „Kažite Zorani Mihajlović da šminkanje na sednici nije dozvoljeno.

  Ne znam čemu se smejete, ko vam je rekao da možete da izvadite pudrijeru i da popravljate šminku na sednici.

  Ovo je Narodna skupština, nije ni Labusov, ni Vučićev kabinet i gledajte da se ponašate. Sram vas bilo“, rekla je Radeta.

  Mihajlović je radikalima ironično odgovorila da im se „izvinjava što je rekla da prave haos“.

  „Vi sigurno nikada niste pravili haos, predsednik SRS nikada nije vadio pištolj nikada se to nije desilo“, rekla je Mihajlović, a potom joj je isključen mikrofon.

  Posle izvesnog vremena data je pauza od jednog sata, ali i posle pauze radikali i Mihajlović su nastavili povremeno da polemišu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com