• Gradovi

  U svetilištu u Pakistanu ubijeno 20 ljudi

  U sufističkom hramu u istočnoj pakistanskoj provinciji Pendžab ubijeno je jutros 20 vernika, a četvoro je povredjeno, saopštila je policija i navela da je čuvar svetilišta uhapšen.

  Prema navodima policije, čuvar svetilišta u selu blizu grada Sargoda i četvoro njegovih saradnika optuženi su da su motkama i noževima ubili 20 vernika, uključujući i žene.

  Čuvar svetilišta Abdul Vahid (50) priznao je da je ubio te ljude jer je strahovao da oni hoće njega da ubiju, rekao je za Frans pres šef regionalne policije Zulfakar Hamed.

  Predstavnik policije je rekao da osumnjičeni izgleda paranoičan ili psihotičan, ali da bi slučaj mogao da ima i veze sa rivalitetom oko kontrole nad tim svetilištem, i dodao da je istraga u toku.

  Administrator te oblasti rekao je da su čuvar svetilišta i njegovih četvoro navodnih saradnika uhapšeni i da se slučaj ispituje. I on je rekao da izgleda da je Vahid mentalno nestabilan.

  Po njegovim rečima, Vahid je navodno praktikovao da tuče i muči sledbenike da bi ih „očistio“.

  Sufizam je mističan i toleranatan oblik islama, i njegove sledbenike u poslednje vreme napadaju talibani i pripadnici Islamske države smatrajući ga jeretičkim.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com