• Južna Srbija

  U TOKU IZGRADNJA PRIVREMENOG PRELAZA PREKO VLASINE U KONOPNICI

  Radovi na izgradnji privremenog prelaza preko Vlasine u Konopnici su u toku, a prema rečima izvođača radova očekuje se da za sedam do deset dana on bude završen.

  -Ovaj prelaz neophodan je kako bi se omogućilo normalno funkcionisanje saobraćaja nakon rušenja starog mosta u Konopnici, koje će uslediti pošto privremeni prelaz bude završen. Nakon toga ide izgradnja novog mosta, kao i pristupnih saobraćajnica i uređenje korita Vlasine – kaže predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

  Sredstva za izgradnju novog mosta u iznosu od 113 miliona dinara, kao i šest miliona za izgradnju privremenog prelaza obezbeđena su preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

  -Stari most u Konopnici značajno je ošetećen u velikoj poplavi pre 30 godina i od tada su sve vlasti obećavale da će nešto učiniti, ali evo tek sa dolaskom ove koalicije pre dve godine mi dobijamo novi most – kaže odbornik iz ovog sela i član Saveta mesne zajednice Goran Stojiljković.

  Ovaj most koristi između dve i tri hiljade žitelja ovog kraja. Rok za izgradnju novog je šest meseci, a izvođač radova preduzeće Trejs. U poslednje dve godine u Konopnicu, u kojoj  živi oko 1000 ljudi, uloženo je blizu 20 miliona dinara. Sređen je Dom kulture na kome ostaje da se završi još fasada sa izolacijom, zatim igralište, crkvena porta i ulice u selu. Stojiljković najavljuje zvanično otvaranje ove ustanove kulture, koja je decenijama bila zapuštena, za početak jula.

  Bojana Stanojević

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com