Gradovi

U Železniku otvorena ispostava opštine Čukarica

BEOGRAD – U naselju Železnik danas je otvorena ispostava gradske opštine Čukarica, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da je to sjajna vest za građane tog naselja jer će administrativne poslove moći da završe tu, a ne da putuju kilometrima daleko u opštinu Čukarica.

„Sada će to moći da urade ovde, blizu svojih kuća. Ovo je još jedan primer kako razmišljamo da izađemo građanima u susret, da budemo u neposrednom kontaktu sa njima kako bi mnogo brže i efikasnije rešavali njihove probleme“, rekao je Mali novinarima.

Tokom prošle godine na opštini Čukarica izgrađeno i asfaltirano oko 20 kilometara puta, postavljeno je 200 novih bandera, napravljeno je i obnovljeno ukupno deset dečijih igrališta, naveo je Mali i dodao da će Grad Beograd sa tom praksom nastaviti i ove godine.

„Kapitalni budžet za opštinu Čukarica ove godine je oko 90 miliona dinara i taj novac će opet biti investiran u ono što je građanima najvažnije, nova parking mesta, novi parkići, asfaltiranje ulica“, rekao je Mali.

On je dodao da će Grad Beograd nastaviti da ulaže ne samo u Čukaricu, već i u ostale gradske opštine.

Predsednik opštne Čukarica Srđan Kolarić rekao je da je jedan od glavnih zadataka te opštine stalna i dobra komunikacija sa građanima jer je to, kako je ocenio, najbolji i najlakši put rešavanja njihovih problema.

„Mi imamo stalnu komunikaciju sa građanima i trudimo se da je svakodnevno održavamo“, rekao je Kolarić.

On je ponovio da je otvaranje ispostave značajno za građane jer će administrativne poslove moći da završe u Železniku, a ne na šalterima u opštini Čukarica, kao što je to sada bio slučaj.

„Na taj način smanjićemo gužve u opštini Čukarica i približićemo tu opštinu stanovnicima Železnika i Sremčice, a koliko je to bitno govori podatak da u tim naseljima živi oko 60.000 stanovnika“, rekao je Kolarić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh