• Gradovi

  U Zlatiborskom i Moravičkom okrugu putevi prohodni

  IVANJICA, ČAČAK, UŽICE – Sneg i ledena kiša koji su padali na području Zlatiborskog i Moravičkog okruga nisu danas izazvali veće probleme u saobraćaju, ali se apeluje na oprez zbog ledene kiše.

  Prema rečima dežurnog dispečera Javnog preduzeća Putevi Ivanjica Zorana Gromovića, snega na kolovozu u nižim predelima te opštine nema, dok je u višim predelima visina snežnog pokrivača oko 10 centimetara.

  „Saobraćaj se odvija otežano u višim predelima dok je u nižim saobraćaj normalnog intenziteta“, kazao je Gromović Tanjugu i dodao da su sve ekipe na terenu kao i da su značajniji putni pravci prohodni. Najteža situacija je na Goliji i Javoru. Snabdevanje električnom energijom je redovno i nema prekida.

  Nadležni u Putevima Čačak kažu da se svi putevi prvog i drugog prioriteta čiste i prohodni su za saobraćaj. Saobraćajnice su posute solju i rizlom i obilaze se na svakih šest sati.

  Prema rečima direktora JKP „Komunalac“ iz Čačka LJubomira Sikore, putevi prvog prioriteta kompletno su očišćeni, prohodnost je obezbeđena.

  „Sporedne ulice se čiste, imali smo kvar na jednom vozilu, otklanjamo taj problem, a ako ne bude nikakvih drugih izuzetnih slučajeva, počećemo da čistimo ulice drugog prioriteta“, rekao je Sikore Tanjugu i dodao da su očišćeni putni pravci prema Užicu, Kraljevu, izlaz prema Beogradu i svi kružni tokovi.

  Iz Puteva Užice poručuju da su sve saobraćajnice prohodne i to od Požege do granice sa Crnom Gorom.

  Prema rečima generalnog direktora Leka Korićanca putevi prvog i drugog prioriteta su čisti i redovno se održavaju, a trenutno se čiste i putevi trećeg prioriteta i to deonice Bela Zemlja – Rožanstvo, Užice – Lunovo Selo, Jasenovo – Bela Reka.

  Preko Zlatibora je prohodno, ali Korićanac apeluje na vozače šlepera da ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme i pneumatika.

  On je istakao da je u tom preduzeću na snazi treći stepen angažovanja i da rade sa svim raspoloživim kapacitetima, a da ekipe dežuraju 24 sata.

  „Za večeras su najavljeni sneg i ledena kiša i zbog toga apelujem na sve vozače da ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme“, rekao je direktor Korićanac Tanjugu.

  Foto Tanjug, J. Pap/ arhiva, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com