• Novosti online

  Ubica šestočlane bošnjačke porodice uhapšen u Švajcarskoj, biće izručen BiH

  Osudjeni za ubistvo šestočlane bošnjačke porodice iz Teslića Zoran Pantić uhapšen je u Švajcarskoj i biće prebačen u zatvor u Bijeljini iz kojeg je pobegao pre 24 godine.

  Pripadnici kriminalističke policije Republike Srpske locirali su Pantića u Švajcarskoj posle nekoliko godina intenzivnog rada, izjavila je agenciji Srna načelnica Odeljenja za odnose s javnošću MUP RS Mirna Miljanović.

  Miljanović je kazala da se Pantić u Švajcarskoj oženio švajcarskom državljankom, uzeo njeno prezime i podneo zahtev za državljanstvo. On je prethodno preuzeo identitet svog brata, odnosno imao je dokumente na ime Dalibor Pantić, pod kojim se oženio, predstavljajući se kao državljanin Srbije.

  Pantić je sredinom oktobra 1993. godine sa više osoba obećao šestočlanoj bošnjačkoj porodici Isić iz sela Gornji Rankovići kod Teslića, koja se u to vreme nalazila u hotelu „Krin“ u Bijeljini, da će ih za odredjenu sumu novca prebaciti na teritoriju Srbije preko reke Drine.

  Članove porodice Isić Pantić je sa još nekoliko osoba povezao teretnim vozilom TAM ka Drini, ali se tokom puta sa saučesnicima dogovorio da porodicu Isić ubiju i uzmu im novac i druge dragocenosti.

  Oni su porodicu Isić dovezli do naselja Medjaši, gde je prvo jedan od Pantićevih saučesnika iz poluautomatske puške ubio dve žene i jedno dete, a zatim je Pantić ubio muškarca, još jednu ženu i još jedno dete. Žrtve su potom bacili u Drinu.

  Za taj zločin Pantić je osudjen na zatvorsku kaznu od 12 godina i deset meseci.

  Iz pritvora Okružnog zatvora u Bijeljini pobegao je 22. oktobra 1995. godine i od tada je bio nedostupan organima Republike Srpske.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com