Gradovi

Učesnici vežbe Slovensko bratstvo stigli u Srbiju

 

Slide

Učesnici vežbe Slovensko bratstvo stigli u Srbiju

 

 

Slide

General-major Oleg Olegovič Poljgujev

 

 

Slide

Pukovnik Oleg Ivanovič Pejčevski

 

 

Slide

Brigadni general Zoran Veličković

 

 

Pripadnici oružanih snaga Ruske Federacije i Belorusije, učesnici multinacionalne vežbe „Slovensko bratstvo 2016“, sleteli su danas na aerodrom Batajnica gde ih je dočekao komandant Specijalne brigde VS brigadni general Zoran Veličković, oficir za planiranje vežbe.

BEOGRAD – Pripadnici oružanih snaga Ruske Federacije i Belorusije, učesnici multinacionalne vežbe „Slovensko bratstvo 2016“, sleteli su danas na aerodrom Batajnica gde ih je dočekao komandant Specijalne brigde VS brigadni general Zoran Veličković, oficir za planiranje vežbe.

Poželevši dobrodošlicu učesnicima vežbe, Veličković je istakao da je reč o tradicionalnoj vežbi koja se u okviru međunarodne vojne saradnje izvodi treći put sa oružanim snagama Rusije, a drugi sa kolegama iz Belorusije.

„Cilj vežbe je unapređenje i podizanje operativnih sposobnosti, pre svega, u protivterorističkim dejstvima zajedno sa pripadnicima ruskih i beloruskih oružanih snaga“, naveo je Veličković, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

Zamenik načelnika Štaba vazdušno-desantnih snaga Oružanih snaga Rusije general-major Oleg Olegovič Poljgujev, rekao je da je jedna od najboljih jedinica specijalnih snaga ruskih vazdušno-desantnih snaga realizovala prebacivanje snaga u Srbiju, gde će u narednim danima pokazati kako se uspešno dejstvuje protiv potencijalnih neprijatelja.

„Dokazaćemo da su vazdušno-desantne snage Rusije sposobne da za određeno vreme ispune zadatke sa ocenom odlično“, naglasio je Poljgujev.

Prvi zamenik načelnika Štaba Komande za specijalne operacije oružanih snaga Belorusije pukovnik Oleg Ivanovič Pejčevski izrazio je zahvalnost srpskim i ruskim kolegama koji su omogućili beloruskoj vojsci da učestvuje u ovoj vežbi, naglašavajući da su jedinice beloruskih vazdušno-desanatnih snaga sposobne da izvedu sve zadatke sa najvišom ocenom.

Zajednička uvežbavanja pripadnika Vojske Srbije i Oružanih snaga Rusije i Belorusije biti održana od 3. do 6. novembra na automatizovanom strelištu „Orešac“, intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“, aerodromima „Kovin“ i „Batajnica“, a sama vežba biće izvedena od 7. do 9. novembra na „Pasuljanskim livadama“.

Na taktičkoj vežbi učestvuje 212 pripadnika Vazdušno-desantne vojske Oružanih snaga Ruske Federacije, 56 pripadnika Oružanih snaga Belorusije i 450 pripadnika VS.

Tokom vežbe, kojom će rukovoditi zamenik komandanta Specijalne brigade pukovnik Miroljub Čupić, biće prikazano izvršenje padobranskog i helikopterskog desanta, desantiranje borbenih oklopnih vozila, obezbeđenje desantne prostorije, izvršenje marša, posedanje linije blokade.

Takođe, biće prikazano izvršenje napada na terorističku bazu, izviđanje pobunjeničkih položaja upotrebom bespilotnih letelica, artiljerijska priprema napada, vazduhoplovna vatrena podrška napada, sanitetska evakuacija, dejstvo na oteto vozilo i uništenje eksplozivne naprave.

U Srbiju su danas doputovali i članovi Ansambla vazdušno-desantne vojske Oružanih snaga Rusije koji će zajedno sa Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, održati koncerte, za pripadnike Vojske i građanstvo 6. novembra u Niš i za učesnike vežbe 13. novembra u Pančevu, dodaje se u saopštenju.

 

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh