Gradovi

Udovičić: Država će pomoći ugroženima kao što je i 2014.

NOVI PAZAR – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas poplavljena područija u novopazarskoj opštini poručivši da je država tu da pomogne svima koji su pretrpeli štetu od poslednjih poplava, kao što je to učinila i 2014.

On je rekao da je Srbiji u ovakvim situacijama potrebno jedinstvo i da je sada pravi trenutak za jedinstvo i komšijsku ljubav.

„Nakon poplava 2014. Vlada Srbije je uradila ono što je mogla, pomogli smo svima, došli smo do svake kuće, do svakog čoveka nadoknadili sve štete koje su prouzrokovane poplavama 2014. a tako će biti i sada“, rekao je Udovičić.

Ministar je kazao da narod širom Srbije može da vidi prisustvo Vlade Srbije i pripadnika lokalne samouprave kao i pripadnike vojske i policije na licu mesta.

„Narod može da vidi šta je u ova tri dana urađeno u odnosu na tri dana kada se nije mogla prepoznati svoja kuća i ulica. Strašno je kada uđete u ove kuće koje su poplavljene i uništene i kada vidite kako su ljudima životi uništeni“ rekao je on novinarima.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović je zahvalio ministru Udovičiću primetivši da je on istinski prijatelj ovog grada.

Mahmutović je rekao da su ekipe svih javnih i privatnih preduzeća na terenu od ranog jutra, da se pojačavaju privremeni nasipi u naseljima oko reke Jošanice.

„Vojska je tu i oni pomažu, poručili smo mnogo vreća sa peskom. Svi gledamo u nebo i pratimo vremensku prognozu, nadamo se da ako ne bude velike kiše da ćemo se odbraniti. Ministar Udovičić je tu došao je da nam pomogne koliko može. Vlada Srbije će pomoći u obnovi kuća i putne infrastrukture“, zaključio je Mahmutović.

Foto Tanjug, I. Ličina

Preview

VANJA UDOVICIC

Slide

UDOVICIC I MAHMUTOVIC

Slide

VANJA UDOVICIC

Slide

POPLAVE U NOVOM PAZARU

Slide

UDOVICIC I MAHMUTOVIC

Slide

POPLAVE U NOVOM PAZARU

Slide

POPLAVE U NOVOM PAZARU

Slide

MEHO MAHMUTOVIC

Slide

UDOVICIC I MAHMUTOVIC

Slide

POPLAVE U NOVOM PAZARU

Slide

VANJA UDOVICIC

VANJA UDOVICIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh