Gradovi

Udovičić na Dan sporta: Srpski sportisti za ponos

BEOGRAD – Međunarodni dan sporta obeležen je danas na Košutnjaku u prisustvu velikog broja dece, vrhunskih srpskih sportista i ministra omladine i sporta Vanje Udovicića.

Udovičić je istakao da u promociji sporta veliku ulogu imaju vrhunski sportisti, da su oni najbolji promoteri i ambasadori srpskog sporta i velika motivacija za najmlađe.

„Zbog toga smo svi danas na istom mestu – da zajedno promovišemo prave vrednosti koje sport sa sobom nosi, da delimo pozitivnu energiju i da pošaljemo lepu sliku“, rekao je Udovičić.

On je naglasio da se u Srbiji sport prepoznaje, ceni i vrednuje i da na današnji dan zaista imamo čime da se pohvalimo.

„U protekle dve godine srpski sport je srušio sve rekorde, očekivanja, pomerio granice i prepoznat je u mnogo većoj meri u celom svetu. Osvojeno je više od 1.400 medalja. U olimpijskim i paraolimpijskim sportovima na Evropskim i Svetskim prvenstvima, vrhunski sportisti osvojili su ukupno 56 medalja, što je rekordan broj osvojenih medalja za dve godine, a sve novčane nagrade isplaćene su u najbržem mogućem roku“, rekao je Udovičić i dodao da je novim zakonom uvedeno da stipendisti od ove godine potpisuju ugovore o stipendiranju direktno sa državom, kako bi novac bio uplaćivan sportistima, a ne preko saveza.

Olimpijska vicešampionka u streljaštvu Ivana Maksimović istakla je da joj je drago što vidi veliki broj dece na jednom mestu.

„Hvala ministarstvu što organizuje ovakva druženja svake godine, gde možemo da podelimo sreću i radost na dan sporta“, rekla je Maksimovićeva.

Paraolimpijac Miloš Zarić, vicešampion sveta u bacanju koplja, takođe je izrazio zadovoljstvo akcijom.

„Podrškom ovakvim akcijama želimo da pošaljemo poruku svima zbog čega je važno baviti se sportom i rekreacijom“, rekao je Zarić.

Dan sporta usvojen je rezolucijom UN, a obeležava se 6. aprila kao sećanje na datum kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre 1896. godine u Atini.

Foto Tanjug, O. Toskić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh