Gradovi

Udovičić primio strelce: Medalje sa EP podstrek za Rio

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primio je reprezentaciju Srbije u streljaštvu, koja je na nedavnom prvenstvu Evrope osvojila sedam medalja, čestitao na velikom uspehu i poželeo da u istom stilu nastave na Olimpijskim igrama u Riju.

„Sedam medalja sa Evropskog prvenstva u Đeru predstavlja ogromnu motivaciju i uliva veliko samopouzdanje našim sportistima za predstojeće Olimpijske Igre u Riju. Srpski strelci osvojili su više medalja nego što je ukupno osvojeno na prethodna i vrlo sam ponosan na vas zbog toga“, rekao je Udovičić.

On je istakao da Ministarstvo omladine i sporta, zajedno sa Olimpijskim komitetom, svakodnevno prati pripremne programe svakog sportiste, kao i borbe za olimpijsku vizu i da ne sumnja da će srpski strelci ostvariti sjajne rezultate na Olimpijskim igrama.

„Moram da istaknem i uspeh naših juniorki koje su osvojile zlato na ovom prvenstvu. To je još jedna potvrda da ove medalje nisu samo trenutne, već da imamo mlade nade u koje možemo da se uzdamo i od kojih u budućnosti možemo da očekujemo velika dela“, istakao je Udovičić.

Srpski strelci na prvenstvu Evrope osvojili su četiri zlatne, srebrnu i dve bronzane medalje, od toga dve pojedinačne – zlato Andrea Arsović (vazdušna puška) i bronza Zorana Arunović (vazdušni pištolj, seniorke) i pet ekipnih trofeja – tri zlata (miks pištoljem Zorana Arunović – Damir Mikec, miks puškom: Andrea Arsović – Milutin Stefanović i ženska juniorska reprezentacija puškom Milica Babić, Sanja Vukašinović, Marija Kolarević), srebro (ženska reprezentacija pištoljem Zorana Arunović, Brankica Zarić i Bobana Veličković) i bronzu (muška reprezentacija pištoljem Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov).

Foto Tanjug/ N. Milošević, ilustracija, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh