Gradovi

Udovičić: Srpska atletika sad ima svoju kuću

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zajedno sa državnim sekretarom Ministarstva odbrane Nenadom Nerićem i predsednikom Atletskog saveza Srbije Veselinom Jevrosimovićem obišao je novoizgrađenu Atletsku dvoranu u Beogradu, uoči svečanog otvaranja 1. marta i mitinga „Serbian open“.

„Danas je dobijena upotrebna dozvola i atletika je, nakon pet godina od inicijative za izgradnju, konačno dobila svoju kuću“, rekao je Udovičić i dodao da je 2015. godine otvoren Nacionalni trening centar za gimnastiku u Kostolcu, a da će pored atletike ove godine i vaterpolo dobiti svoj trening centar u Vrnjačkoj banji.

Udovičić je naglasio i da su u prethodne dve godine izgrađeni atletski stadioni u Vršcu i Kruševcu, a da se ove godine očekuje otvaranje atletskog stadiona u Novom Pazaru.

„Ono što je važno jeste da stvorimo uslove da se naši sportisti pripremaju u Srbiji. Zbog toga je naš glavni cilj razvoj sportske infrastrukture“, istakao je ministar.

On se zahvalio i Ministarstvu odbrane i svim prethodnim ministrima koji su vredno radili i zalagali se za ovaj projekat.

Za izgradnju Atletske dvorane Ministarstvo odbrane je dalo zemljište na korišćenje, a izgradnju je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta. Dvorana je multifunkcionalna, pa će je, osim sportista, koristiti i rekreativci, a prilagođena je i osobama sa invaliditetom.

„U ovakvoj dvorani svi kadeti i svi oni koji se školuju u sistemu odbrane biće u prilici da koriste jedan savremeni objekat za atletiku, jedini takvih kapaciteta u ovom delu Balkana“, rekao je Nerić.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović izrazio je veliko zadovoljstvo činjenicom da je kraljica sportova dobila svoj krov nad glavom i rekao da će ovaj objekat iz korena promeniti sliku ne samo atletskog, već i srpskog sporta.

„Atletski san je ostvaren. Ne možemo više da kažemo da nemamo uslove, imamo ih, i to svetske. Želim da se zahvalim premijeru Vučiću, Ministarstvu omladine i sporta na čelu sa Udovičićem, kao i Ministarstvu odbrane, uz čiju pomoć smo izgradili atletski hram, jedinstven u ovom delu Evrope“, istakao je Jevrosimović.

Foto Tanjug, R. Prelić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh