• Gradovi

  Udovičić: Steknite znanje i vratite se u Srbiju

  Kostić: Fond nas podstiče na putu ka uspehu

  BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je danas plakete dobitnicima stipendije Fonda za mlade talente za studije u inostranstvu i pozvao studenta da „ukradu“ što više znanja i iskustva u inostranstvu, unaprede sebe, a onda da se vrate u Srbiju.

  „To je od krucijalne važnosti ako želimo da naša zemlja bude kvalitetnija“, rekao je Udovičić.

  Svecanosti je prisustvovalo 200 mladih koji svoje studije nastavljaju na svetskim univerzitetima, a ministar je istakao da su znanje i obrazovanje najveći kapital.

  Kako je rekao, to je nesto što nikada niko u životu ne može da ukrade, otme, niti da se izgubi, ali i nešto u šta konstantno treba ulagati.

  Podsetivši da je na tom konkursu za školsku 2015/2016. godinu stipendije dobilo ukupno 500 mladih, Udovičić je naveo da Vlada Srbije želi da upravo mlade podstakne, stipendira i pokrene energiju.

  Ministar je poručio stipendistima da su oni budućnost, kao i da se od njih najviše očekuje.

  Ističući da je iznos stipendije 534.000 dinara, Udovičić je istakao da je cilj podstaći stipendiste, ali i pomoći njihovim roditeljima, koji na najbolji način znaju koliko su truda i odricanja imali.

  „Zato želimo da pomognemo vašim roditeljima, a vama da pokažemo da ulažemo u naše najkavalitetnije, u mlade, jer od njih najviše očekujemo“, rekao je Udovičić.

  Kako je naveo, cilj je da se mladi podstaknu da odu u inostranstvo da studiraju, steknu veštine, znanja i obrazovanje, ali da se onda vrate u Srbiju i to znanje prenesu na nove generacije.

  On je istakao i da je sam živeo u inostranstvu poručujući stipendistima da su u tuđoj zemlji uvek stranci.

  Jedna od dobitnica stipendije Dositeja Antonina Kostić istakla je da za nju dobijanje stipendije predstavlja veliku pomoć i podršku i to ne samo u ekonomskom smislu.

  Kostić, koja je dobila stipendiju za upisane master studije na Aristotelom univerzitetu u Solunu, kaže da oseća da se njen trud isplatio, da se Fond brine za nju i druge mlade, kao i da ih podstiče na putu ka uspehu.

  „Smatram da je velika čast biti dobitnik stipendije i time biti među onima koji će nakon svog lično i profesionalnog usavršavanja u inostronstvu svoj put nastaviti u Srbiji i doprineti građenju jedne lepše budućnosti za naredne generacije“, poručila je Kostić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com