Gradovi

Udovičić: Ulaganje u obrazovanje je investicija u budućnost

Udovičić: Ulaganje u obrazovanje je investicija u budućnost

OBRENOVAC – Ulaganje u obrazovnu infrastrukturu nije trošak, već investicija u budućnost, istakao je danas u Obrenovcu ministar omladine i sporta Vanja Udovičić nakon obilaska Gimnazije i Poljoprivredno – hemijske škole u Obrenovcu, koje su obnovljene posle poplava.

„Pre skoro dve godine, kada sam video da je voda preko dva metra, nisam mogao da verujem da će ova škola moći ponovo da ugosti đake, da ćemo uspeti da renoviramo svih devet škola u Obrenovcu“, kazao je on obraćajući se đacima i nastavnicima.

Udovičić je naglasio da mu je i puno srce zato što vidi funkcionisanje dualnog obrazovanja, dodajući da je sticanje znanja kroz praktičnu nastavu važno za decu da nauče nešto za život.

„Ulaganje u vas je ulaganje u budućnost, a znanje niko ne može da vam otme“, podvukao je on.

Udovičić je najavio da će u junu biti završena sportska hala kojom će se zatvoriti celokupna obnova Obrenovca.

„Danas Obrenovac izgleda kao svetska metropola“, ocenio je ministar.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković istakao je da je obrazovanje stub obnove i preduslov postojanja grada.

„Uređenje Obrenovca je proizvod velikog rada i zalaganja, znanja i pre svega želje građana da ostanu na svom ognjištu. Proizvod toga je novi Obrenovac“, naglasio je on.

Pomoćnik ministra prosvete, nauke, tehnološkog razvoja Ljubiša Antonijević rekao je da je toj ustanovi bilo važno da deca ostanu u Obrenovcu, da ne budu izmešteni u neku beogradsku školu.

„Uspeli smo zajedničkim snagama da obnovimo sve objekte na teritoriji Obrenovca. Planovi vlade i ministarstva su jačanje kapaciteta domova za učenike u celoj Srbiji, jer treba da se trudimo da svim učenicima koji dolaze iz okruženja omogućimo kvalitetan smeštaj“, naglasio je on.

U ime učenika direktor Dragoljub Zlatanović je zahvalio vladi, gradu Beogradu i Obrenovcu, kao i donatorima koji su pomogli da škole, nakon poplava, sada budu korak ispred drugih.

Obilasku škola prisustvovao je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je, zajedno sa ministrom Udovičićem, Čučkovićem i Antonijevićem iskoristio priliku da sa đacima, u fiksulturnoj sali, odigra partiju „basketa“.

Na oduševljenje đaka ministar i gradonačelnik pokazali su svoje umeće ispod koša.

U Poljoprivredno-hemijskoj školi obnovljeno je prizemlje, odnosno pet kabineta za stručne predmete i sala za fizičko vaspitanje.

Gimnazija, koja je najviše od svih školskih ustanova u Obrenovcu stradala tokom poplava, svečano je otvorena krajem januara, nakon što je obnovljena uiz pomoć EU i Norveške.

Građevinski radovi obuhvatali su malterisanje i krečenje zidova, postavljanje podova i keramičkih pločica, zamenu stolarije i nabavku nameštaja, zamenjene su električne instalacije i podstanica za grejanje, a radijatori su popravljeni.

EU je finansirala izradu neophodnih studija i glavnog projekta za obnovu ovog objekta, a potom i obnovu fasade, krova i nabavku nameštaja i opreme.

Foto Tanjug, S. Radovanović

Preview

MALI, UDOVICIC, CUCKOVIC, ZLATANOVIC

Slide

SINISA MALI

Slide

MALI, UDOVICIC, CUCKOVIC, ZLATANOVIC

Slide

VANJA UDOVICIC

Slide

SINISA MALI I MIROSLAV CUCKOVIC

Slide

MALI, UDOVICIC, CUCKOVIC, ZLATANOVIC

Slide

MALI, UDOVICIC, CUCKOVIC, ZLATANOVIC

Slide

MIROSLAV CUCKOVIC

MALI, UDOVICIC, CUCKOVIC, ZLATANOVIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh