• Gradovi

  Udovički: O smanjenju broja zaposlenih odlučuje nova vlada

  BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da će se pitanjem smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru baviti nova vlada, te za posle praznika najavila početak primene Zakona o inspekcijskom nadzoru.

  Važno je, rekla je, da se to što sada vlada radi prvi put planski i da se ne radi samo o penzionisanju, a pogotovo ne kada su u pitanju inspeksijske službe.

  „Siststematizacije su usvojene u najvećem delu resora, od kojih tražimo da upravljaju svim organizacijama pod sobom“, navela je Udovički za RTS.

  Ona je rekla da misli „da će rezultati biti zanimljivi“.

  Upitana šta misli o stavu Fiskalnog saveta koji računa da ta cifra mora da se zaokruži na 24.000, Udovički kaže da je „to mišljenje Fiakalnog saveta.

  Ona je za posle praznika najavila primenu Zakona o inspekcijskom nadzoru koji je stupio na snagu krajem jula prošle godine.

  Navela je da je u avgustu 2015. za 70 odsto skočio broj registrovanih preduzetničkih radnji u odnosu na prethodne mesece.

  „U periodu od tada do sada, kada uporedimo sa prethodnom godinom, ukupno je preko 15 odsto porastao broj registrovanih radnji. Preduzetnici koji preduzimaju poslove su svesni da moraju da budu registrovani, jer moramo da budemo uređena zemlja“, rekla je Udovički.

  Najčešće nepravilnosti na koje inspektori nailaze tokom rada su „ili na neregistrovanje radnika ili neplaćanje punih zarada“.

  „Međutim, to sada opada. Raste broj registracije radnika, na primer u prvom kvartralu, 6.500 radnika je registrovano. Ono što je u stvari najveća glavobolja i ono što želimo da promenimo je što inspekcija pronalazi puno neusaglašenosti formalne prirode – papiri, da li su istaknute cene, da li je istekla neka licenca“, rekla je Udovički.

  Foto Tanjug/D. Stanković, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com