Gradovi

Udovički, Skat: Let Beograd-Njujork za bolju reputaciju Srbije

Udovički sa američkim ambasadorom u Srbiji Kajlom Skatom

BEOGRAD – Let za Njujork, koji će biti uveden od juna, veliki je korak ka boljoj reputaciji Srbije, većem privlačenju investicija i unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje, naglašeno je na sastanku ministarke državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički i ambasadora SAD Kajla Skata.

„Nadam se da će usijane telefonske linije za prodaju karata za let Beograd-Njujork biti na duže staze“, rekao je ambasador, uveren da je to veliki uspeh za Srbiju.

Udovički se, takođe, zahvalila američkoj vladi, posebno Programu za bolje poslovanje USAID Misije u Beogradu, bez čije pomoći priprema Zakona o inspekcijskom nadzoru, a sada i njegova primena, ne bi imala ovoliko uspeha.

„Ispunjavamo redovno obaveze iz Akcionog plana za primenu ovog zakona i drago mi je da imamo još pune dve godine da sa USAID-om doprinesemo većoj koordinaciji inspekcija, obučenijim inspektorima i većem usmeravanju ka visokorizičnim privrednim subjektima“, rekla je Udovički, navedeno je u saopštenju iz kabineta potpredsednice vlade.

Skat je čestitao Udovički na donošenju tog važnog zakona kako za građane Srbije, tako i za privrednike i naglasio da je američka vlada i dalje posvećena podršci reformskog procesa u Srbiji.

Razgovarajući o reformi javne uprave, Udovički je Skatu prenela da je u toku sprovođenje racionalizacije koja prvi put u Srbiji „tera“ rukovodioce da reorganizuju rad fokusirajući se na svrhu tog rada ukidanjem nepotrebnih radna mesta ili smanjenjem broja izvršilaca za određeni posao, pritom poštujući prava zaposlenih.

„U ovoj fazi racionalizacije ne smemo da gledamo ko kako radi svoj posao, jer i nemamo odgovarajuće kriterijume za ocenjivanje učinka državnih službenika“, rekla je ona, naglašavajući da će se u narednom periodu raditi na unapređivanju ocenjivanja rada, konkursa za zapošljavanje i daljeg usavršavanja službenika.

Kao prioritet Ministarstva, potpredsednica vlade je istakla i razvoj eUprave u Srbiji, za čiju integraciju je potrebna jedinstvena odluka vlade.

Sagovornici su istakli da je eUprava neophodna da bi se postigla veća transparentnost rada i umanjila korupcija.

Preview

KORI UDOVICKI

Slide

UDOVICKI I SKAT

Slide

KAJL SKAT

Slide

UDOVICKI I SKAT

Slide

UDOVICKI I SKAT

Slide

UDOVICKI I SKAT

KORI UDOVICKI

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh