• Gradovi

  Udovički: U 2016. nećemo dokazivati državi da smo se rodili

  BEOGRAD – Potpredsednica vlade Kori Udovički najavila je večeras važne reformske inicijative koje namerava da pokrene u narednoj godini, navodeći kao primer to da građani više neće morati da dokazuju državi da su se rodili ili da su zaposleni.

  “Tokom 2016. želimo zauvek da izbacimo ono “FT1P” – fali ti jedan papir. Ne treba da dokazujemo državi da smo se rodili, da smo zaposleni i uplaćujemo doprinose, jer država te podatke već ima” ”, rekla je Udovički na Gala večeri povodom dodele “Godišnje nagrade 2015” Srpske asocijacije menadžera (SAM).

  Udovički je navela da je želja vlade da unapredi poslovanje i život svih građana u Srbiji.

  Prema njenim rečima, naredne godine, u fokusu će biti i korporativna odgovornost, jačanje svesti da nismo sami.

  Prema njenim rečima, SAM je primer postojanja takve svesti, a kako je primetila, njihovo članstvo raste, što je ohrabrujuće.

  “Moramo da jačamo svest o tome učinimo nešto da svima nama bude bolje. Odgovornost je ključna reč u svakoj oblasti i u tom smislu, u 2016. ćemo mnogo tražiti”, rekla je Udovički koja je i ministarka državne uprave i lokalne samouprave.

  Ona je, prilikom dodele nagrada na svečanosti SAM-a, iskoristila priliku i da čestita svima jučerašnje otvaranje pregovaračkih poglavlja sa EU, ali i dogovor o klimatskim promenama.

  “Svima bih da čestitam otvaranje pregovaračkih poglavlja sa EU, ali i za postizanje dogovora na klimatskom samitu u Parizu. Taj dogovor svima na Zemlji mnogo znači”, rekla je ona i dodala da je važno da se unapredi svest o tome da smo deo globalne zajednice i da nijedna nacija nije sama.

  Foto Tanjug, D. Stanković/ arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com