Gradovi

Udovički: Zakon o platama u skupštini pre raspuštanja

BEOGRAD – Potpredsednica vlade i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički izjavila je danas da veruje da će zakon o platama ući u skupštinsku proceduru pre nego što bude raspuštena.

Udovički je za B92 rekla i da se sistematizacije za otpuštanje radnika u javnom sektoru pripremaju i da izborni proces „ne može da spreči inspektore tog ministarstva da obave svoj posao“.

„Verujem da postoji politička volja za to, jer je to važan uslov za dalje napredovanje u dijalogu sa MMF“, rekla je Udovički.

Ona je rekla i da se vlada trudi da sve što je dosad urađeno na vreme ode pred parlament, pre nego što, zbog vanrednih izbora, skupština prestane s radom.

Govoreći o novogodišnjim paketićima koji su podeljeni zaposlenima u njenom ministarstvu, što je naljutilo premijera, Udovički je rekla da državna služba jedina nije dobila povišicu i da je njen stav bio da ministarstvu koje je mnogo radilo na neki način treba odati priznanje.

„To je jedna stvar za kojom žalim, trebalo je da to postavim kao temu za vladu, a mislila sam da je bila ostavljena opcija“, rekla je Udovički.

Upitana da li će biti na listi SNS na izborima, Udovički je rekla da joj je fokus na stvarima koje treba da odradi.

„Četiri meseca je strašno dug period i moram da se fokusiram na ono što sad treba da završim“, rekla je Udovički.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh