• Novosti online

  UDS traži lakše dobijanje dozvola za kretanje i rad poljoprivrednika

  Ujedinjena demokratska Srbija zatražila je od Vlade Srbije da olakša dobijanje dozvola za kretanje i rad poljoprivrednim proizvodjačima.

  „Najnovije mere u borbi protiv pandemije korona virusa ne smeju dovesti do prestanka poljoprivredne proizvodnje, koja je osnovna životna delatnost desetina hiljada porodica u našoj zemlji“, navela je u saopštenju UDS, politički savez koji čine Srbija 21, Vojvodjanski front predvodjen LSV, Stranka moderne Srbije i Gradjanski demokratski forum.

  Kako je istaknuto, prethodnih dana je sistem izdavanja dozvola za kretanje poljoprivrednih proizvodjača bio preopterećen i u nekim trenucima je bilo nemoguće podnositi zahteve.

  UDS zahteva maksimalno pojednostavljenje procedure izdavanja dozvola za kretanje, tako što će se posedovanje legitimacije poljoprivrednog gazdinstva smatrati dovoljnim dokumentom.
  Zaposleni na poljoprivrednom gazdinstvu, pravo kretanja trebalo bi da imaju na osnovu dozvole poljoprivrednog gazdinstva.

  Takodje, izdavanje dozvole za kretanje bi trebalo da bude omgućeno i uz priložen vlasnički list o posedovanju poljoprivrednog zemljišta ili Ugovor o zakupu sa vlasnikom takvog zemljišta, smatra UDS.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com