Gradovi

Ugljanin se delegaciji PS SE žalio na uslovve u kampanji

BEPGRAD – Lidera Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin, koji je nedavno pozvao SB UN da u jugozapadnu Srbiju pošalje međunarodne trupe za sprečavanje konflikata, danas tvrdi da nema mogućnost da se obrati glasačima na bošnjačkom jeziku.

Ugljanin je u razgovoru sa članovima predizborne posmatračke misije Parlamentarne skupštine SE, koju predvodi predsedavajući Volodimir Ariev, rekao da je tokom kampanje gostovao samo na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Razgovoru su, kako je saopšteno iz Narodne skupštine, prisustvovali i članovi oborničke grupe Predsednik i zamenik predsednika Poslaničke grupe SDA Sandžaka – PDD Dr Sulejman Ugljanin i Riza Halimi i narodni poslanik član Poslaničke grupe SDA Sandžaka – PDD Enis Imamović.

Tokom razgovora, kako se naavodi, narodni poslanici su ukazivali i na to da bi sprovođenje nastupajućih izbora trebalo da protekne u jednakim uslovima za sve i demokratskoj atmosferi.

Narodni poslanik Riza Halimi je objasnio delegaciji PŠE da još uvek nije rešen problem biračkih spiskova koji su samo delimično urađeni i na albanskom jeziku.

Poslanik Enis Imamović je govorio o uslovima u kojima se pripremaju izbori raspisani za 24. april i o raspodeli biračkih mesta u šest opština: Novi Pazar, Tutin, Sjenica, Nova Varoš, Priboj i Prijepolje, kao i o bezbednosti građana na dan izbora.

Sagovornici su, stoji u saopštenju, diskutovali o ulozi medija u predizbornoj kampanji, kao i o problemu predstavljanja kandidata na bošnjačkom jeziku.

Foto Tanjug, S. Radovanović, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh