Gradovi

Ugljanin traži lustraciju u vojsci zbog Sjeverina i Priboja

BEOGRAD – Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin zatražio je danas u parlamentu od budućeg ministra odbrane da sprovede lustraciju unutar Vojske Srbije protiv ljudi koji su odgovorni za otmicu Bošnjaka u Sjeverinu i za granatiranje Bošnjaka u Priboju.

„Ako se izvrši lustracija i oni se kazne onda će Bošnjaci mnogo slobodnije da žive i da osećaju sigurnost u ovoj zemlji“, rekao je Ugljanin i objasnio da pojedinci u vojsci nisu ništa učinili, a mogli su da se ti zločini ne dogode.

„Naša zemlja ja odlukom Međunarodnog suda pravde proglašena krivom jer nije sprečila genocid u Srebrenici i nije uhapsila počinioce zlodela“, izjavioje Ugljanin.

„Sve ovo je veliki teret koji nas opterećuje kao građane, očekujem da će Đorđević imati snage i sposobnosti da pokrene postupke da se rasvetle zločinci“, rekao je Ugljanin, misleći na Zorana Đorđevića, čiji izbor za ministra odbrane je podržao.

„Podržavamo izbor Đorđevića jer je u vreme 90-tih bio mlad čovek i nije imao vremena da bude komandno odgovoran za mnoge stvari u našoj vojsci i ocekujem da će imati snage i volje da pokrene postupak lustracije za sve one ljude koji su kroz vojsku i u ime vojske za sve one koji su krivi“, rekao je.

Foto Tanjug/S.Ilić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh