Novosti online

Ugostitelji iz Kragujevca traže pravo na rad, sutra protestuju ispred gradske skupštine

Vlasnici ugostiteljskih objekata u Kragujevcu, nezadovoljni merama u vanrednoj situaciji, najavili su protest ispred zgrade gradske uprave i zatražiće prijem kod gradonačelnika kome će uručiti svoje zahteve.

Kako saznaje agencija Beta, na večerašnjem sastanku vlasnici ugostiteljskih objekata su se dogovorili da sutra u 12 časova održe protest na kome će zatražiti pravo na rad i ravnopravnost privatnog i javnog sektora koji radi bez ograničenja i u vanrednoj situaciji koja je proglašena zbog korona virusa.

U Kragujevcu će sutra stupiti na snagu vanredne mere za suzbijanje širenja kovida-19, a medju njima je i ograničenje rada ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova.

Nalaže se i da rad ugostiteljskih objekata treba da bude prilagodjen tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dve osobe uz obavezni razmak od dva metra izmedju stolova.

Kako je za portal Glas Šumadije rekao advokat Živorad Lekić koji je večeras dao pravne savete kragujevačkim ugostiteljima, ograničenje radnog vremena je uvedeno zbog toga što je postojala ugroženost zdravlja ljudi, i to je, kako je kazao, jedan „pravni okvir“ koji daje pravo za uvodjenje ove mere.

„Ali država kada to uradi je odgovorna za štetu koja bi se pojavila kao izmakla dobit tj. izgubljena zarada odnosno razlika u zaradi koja se ostvarivala do tada i koja će se ostvarivati tokom skraćenog radnog vremena“, dodao je Lekić.

On je mišljenja da je Vlada Srbije adresa na koju ugostitelji iz Kragujevca, ali i iz cele zemlje, treba da upute svoje zahteve.

Ugostitelji, muzičari i konobari iz Kragujevca su danas i juče protestovali jer im je, kako su poručili, ugrožena egzistencija zbog restriktivnih mera koje se odnose na ugostiteljstvo

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh