• Gradovi

  Ухапшен Србин на Јарињу

   Србин Зоран Ђокић, расељено лице из Пећи, ухапшен је у петак у вечерњим часовима на административном прелазу Јариње због сумње да је одговоран за ратни злочин, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију, преноси Танјуг.

  Како се наводи, косовска полиција га је најпре два сата задржала и малтретирала на прелазу, а потом га је под оружаном пратњом спровела у Пећ, док је његово дванаестогодишње дете морало да буде сведок тог малтретирања, а онда и да само настави пут ка Косовској Митровици.

  „Овај догађај је још једна потврда да Приштина не намерава да одустане од кампање застрашивања српског становништва на Косову и Метохији злоупотребом такозваних тајних спискова осумњичених за ратне злочине”, истиче се у саопштењу.

  Такође се наводи да се у прошлости показало да су готово сви Срби ухапшени на овај начин били невини, и да је једини циљ и исход оваквог поступања стварање сталне атмосфере страха и несигурности, а да је кампања усмерена пре свега према потенцијалним повратницима.

  Канцеларија за Косово и Метохију је Ђокићу обезбедила браниоца, и биће у сталном контакту са његовом породицом, наводи се у саопштењу.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com