• Novosti online

  Uhapšeno 12 osoba zbog planiranja terorističkih napada u Nemačkoj

  U Nemačkoj je zbog osnivanja terorističke organizacije koja je planirala da destabilizuje i ruši ustavni poredak, uhapšeno 12 pripadnika radikalne desnice, pišu danas tamošnji mediji.


  „Cilj desničarske terorističke organizacije je bio slabljenje i konačno rušenje državnog i društvenog poretka SR Nemačke. U tu svrhu napadima na političare, izbeglice i gradjane muslimanske veroispovesti želeli su da izazovu situaciju sličnu gradjanskom ratu“, saopštilo je Savezno državno tužilaštvo u Karlsrueu.

  Prilikom hapšenja kod njih su nadjeni oružje i veća količina zabranjenog propagandnog materijala.

  Sva dvanaestorica su nemački državljani. Uhapšeni su u petak u šest nemačkih saveznih država, a jedan je u bekstvu.

  Nemački mediji pišu da je već neko vreme praćena ta radikalno desničarska grupa, a jedan od njenih koordinatora je već bio poznat policiji kao nasilni desničar te je bio pod stalnom prismotrom.

  Praćena je njihova komunikacija putem interneta i mobilnih telefona.List „Velt am zontag“, pozivajući se na istragu, piše da se grupa zvala „Tvrdo jezgro“ (Der harte Kern“) i negovala bliski kontakt s drugim radikalno desničarskim grupacijama poput „Sinova Odina“ (po germanskom bogu rata Odinu) koja je 2015. u Finskoj organizovala oružane akcije „radi zaštite domaćeg stanovništva“ od dolaska izbeglica.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com