Gradovi

Uhapšeno šest članova ukrajinske nacionalističke organizacije

MOSKVA – Ministarstvo za državnu bezbednost Donjecke Narodne Republike saopštilo je danas da je uhapšeno šest članova ukrajinske nacionalističke organizacije „Mizantropik divižn“, čiji su lideri ranije preuzeli odgovornost za ubistvo komandira pobunjenika Arsena Pavlova, poznatog kao Motorola.

Motorola je poginuo u Donjecku 16. oktobra u eksploziji u liftu njegove kuće.

U DNR smatraju da je Pavlov poginuo u terorističkom napadu koji su organizovale ukrajinske specijalne službe i njegovu pogibiju povezuju s pokušajem Kijeva da odvuče pažnju od neispunjavanja odredbi Minskog sporazuma, prenosi Sputnjik.

„Aktivisti „Mizantropik divižn“ održavali su kontakte s kadrovima Saveta za bezbednost Ukrajine i ispunjavali zadatke ukrajinske specijalne službe na teritoriji republike. Utvrđeno je da sve terorističke i diverzione akcije u DNR i LNR sprovodi Savet za bezbednost Ukrajine u okviru utvrđenog operativnog plana čiji je cilj aktivizacija unutrašnjih protivrečnosti lidera republika Donbasa, stvaranje pretpostavki i uslova za nasilni sukob među njima“, navedeno je u saopštenju.

Pavlov je postao poznat zahvaljujući direktnim prenosima na internetu s prve borbene linije kod Slavjanska 2014. godine, navodi Sputnjik.

Učestvovao je u borbama za Ilovajsk, donjecki aerodrom i u oblasti Debaljceva. Za uspehe u odbrani nagrađen je Georgijevskim krstom DNR.

Prvi pokušaj njegovog ubistva dogodio se u junu ove godine: pored Traumatološkog centra u Donjecku odjeknula je eksplozija, oštećeno je sedam automobila i dva bolnička objekta, a ljudskih žrtava nije bilo.

Foto Tanjug/ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh