Gradovi

Ukrajinski nacionalisti gađali kamenicama ruske banke

KIJEV – Ukrajinski nacionalisti su danas u Kijevu, tokom obeležavanja druge godišnjice proevropskih protesta u kojima je svrgnut proruski predsednik Viktor Janukovič, napali filijale dve ruske banke, javili su lokalni mediji.

Demonstranti su bacali kamenice na prozore filijala „Alfa Banke“ i „Sberbanke“ i oštetili nameštaj i tehničku opremu, prenela je agencija AP.

Učesnici protesta su gađali i oštetili kancelariju holding kompanije u vlasništvu najbogatijeg Ukrajinca Rinata Ahmetova.

Na desetine hiljada Ukrajinaca je u Kijevu danas izašlo na ulice kako bi obeležili dvogodišnjicu protesta za nezavisnost Ukrajine, tokom kojih je poginulo oko 100 ljudi.

Ti jednomesečni protesti su okončani svrgavanjem Janukoviča, a današnji dan pre dve godine su bili najkrvaviji, pošto je 50 ljudi ubijeno u snajperskoj vatri.

Preview

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Ukrajinski nacionalisti su danas u Kijevu, tokom obeležavanja druge godišnjice proevropskih protesta u kojima je svrgnut proruski predsednik Viktor Janukovič, napali filijale dve ruske banke, javili su lokalni mediji. Demonstranti su bacali kamenice na prozore filijala „Alfa Banke“ i „Sberbanke“ i oštetili nameštaj i tehničku opremu, prenela je agencija AP. AP foto – Jefrem Lukacki

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh