Gradovi

Uloga Exita nije samo komercijalna

NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je danas da uloga Exit festivala nije samo komercijalna već da je i civilizacijska.

Pajtić se danas, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za kulturu Slavišom Grujićem, sastao sa delegacijom Exit tima na čelu sa direktorom Exita Dušanom Kovačevićem i tom priliko su predstavnici pokrajinske administracije istakli da Exit festival društvenoj zajednici doprinosi mnogo više nego što zajednica ulaže u njega.

Pajtić je rekao da je veoma ponosan što je bio prvi zvaničnik koji je još 2000. godine podržao održavanje Muzičkog festivala Exit, koji se već 16. godinu održava u Novom Sadu i koji je danas najbolji evropski festival te vrste.

„Exit ima civilizacijsku obavezu da u uslovima neslobode bude svetionik slobode, u uslovima rastućeg primitivizma učini sve da mladim ljudima pokaže i omoguci da uživaju u nečem vrednijem nego što su rijaliti programi, mnogo kvalitetnijem od primitivizma koji se sa malih ekrana izliva svaki dan u našim životima i da im objasni da se može živeti dostojanstveno i u ovoj zemlji“, rekao je Pajtić i dodao da uloga Exita nije samo komercijalna nego i civilizacijska.

On je naglasio da zbog toga predstavnici Exita imaju i tu vrstu obaveze koja je istorijska i koju su, kako je rekao, sami sebi nametnuli visokim standardom ideje za koju su se borili sve ovo vreme.

Direktor Exita Dušan Kovačević je predstavljajući najnoviju nagradu koju je Exit dobio kao najbolji evrpski festival i destinacija, rekao da posetioci iz više od 60 zemalja doprinose turističkoj ekonomiji Novog Sada, Vojvodine i Srbije.

„Društvena odgovornost je jedan od glavnih pokretača Exita“, rekao je Kovačević koji među projektima koje Exit realizuje izdvojio projekat „Mladi heroji“ sa nacionalnim konkursom za mlade heroje, na kome su izabrani najbolji u svojim oblastima i koji će, kako je rekao, biti predstavljeni kao uzori, umesto pogrešnih uzora koji se često vide u TV-programima.

Foto Tanjug/O. Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh