• Gradovi

  Umrla novinarka Seka Popović

  U Beogradu je u nedelju, 28. maja, posle kraće bolesti, u 68. godini umrla novinarka Slobodanka Seka Popović.

  Slobodanka Popović, za kolege i prijatelje samo Seka, je ceo radni vek provela kao vrstan agencijski novinar, specijalizovana za kulturu, svet šou biznisa i zanimljivosti iz zemlje i sveta.

  Seka je bila pravi majstor da iz obilja agencijskog materijala odabere upravo one informacije koje će naći put do čitalaca, gledalaca ili slušalaca. Višestrano obrazovana, znala je da odabere i pripremi tekstove tako da budu intertesantni svim korisnicima agencijskog servisa vesti iz kulture.

  Svoje bogato iskustvo prenela je na mnoge mladje kolege kojima je bila strog ali i veoma stručan učitelj agencijskog novinskog izraza. Seka Popović je svojim, najčešće veoma britkim humorom, unosila specifičnu atmosferu u desk. Volela je svoj posao iako je za krajnje korisnike informacija koje je pravila bila, kao i velika većina agencijskih novinara, anonimna. Samo su za profesionalce iz kulturnih rubrika, tri slova na kraju vesti SEK, ukazivala da je to delo Slobodanke Seke Popović.

  Karijeru je počela u Tanjugu da bi od 1994. do 2011. radila u Novinskog agenciji Beta, gde je bila visoko cenjena koleginica i urednica rubrika kultura, šou biznis i zanimljivosti iz zemlje i sveta.

  Kremacija naše drage koleginice Slobodanke Seke Popović je u subotu 3. juna.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com