• Kultura

  Una Dimitrijević druga na Malti

   

  Una Dimitrijevic sa zirijem, foto Privatna arhivaNišlijka Una Dimitrijević osvojila je drugu nagradu na prestižnom međunarodnom  muzičkom takmičenju za mlade pevače  „Eurostar“( The Euro Stars International Singer’s Festival) koje se svake godine održava na Malti. U veoma jakoj konkurenciji od preko 100 takmičara u 7 kategorija naša 12-ogodišnja sugrađanka bila je daleko ispred ostalih učesnika.

  Kao jedina predstavnica Srbije, Una je pevala naslovnu numeru iz poslednjeg filma iz serijala o Džejms Bondu(James Bonde, Spectre), koju u originalu izvodi Sem Smit(Sam Smith, Writing’s on the wall), a publika ju je ispratila ovacijama.Una Dimitrijevic, FOTO privatna arhiva

  Inače, učešće na ovako prestižnom festivalu, Uni Dimitrijević je donelo prvo mesto koje je decembra osvojila na „Riga simfoni“ (Riga symphony) u Letoniji.

  „Mnogo sam zadovoljna što sam učestvovala na festivalu. Ovo je velika čast za mene i dokaz da se trud isplati. Još mi je draže što sam bila jedina predstavnica Srbije i što sam dobila pozive za festivale u Poljskoj i Rumuniji i za čak 2 u Bugarskoj, u Velikom Trnovu i Varni”  kaže Una Dimitrijević.

   Međunarodni festival „Eurostar“ održava se u La Valeti od 19. do 24. aprila, a cilj organizatora je da predstave i podrže najtalentovanije vokalne umetnike iz čitave Evrope.

  LJ.P.

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com