• Ekonomija

  Unapređenje poslovnog ambijenta u Paraćinu uz podršku Evropske unije

   

  Opština Paraćin će uz podršku Evropske unije od skoro 300.000 evra dodatno unaprediti  poslovnu infrastrukturu u Industrijskoj zoni „Zmič“, proširiti njene kapacitete i tako poboljšati uslove poslovanja i stvoriti prilike za dolazak novih investitora.

  Radovi koji obuhvataju izgradnju pristupnih saobraćajnica, kanalizacione mreže i ulične rasvete u novom delu zone omogućiće otvaranje novog bloka parcela a time će se odgovoriti na izražene potrebe investitora da prošire postojeće kapacitete ili izgrade nove proizvodno-poslovne objekte u zoni.

  „Opština Paraćin je preduzela niz mera kako bi privukla investitore i stvorila mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta i bolji životni sandard stanovništva. Dobre infrastrukturne uslove u industrijskoj zonu „Zmič“  u kojoj je 17 investitora već kupilo zemljište, a osam izgradilo objkete, sada ćemo dodatno unapreditu uz podršku Evropske unije“, rekao je Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin.

  Kako je predsednik opštine istakao u Paraćinu će se ove godine graditi i industrijski park u Industrijskoj zoni „Zmič“, dok opština prema ugovoru sa švedskom firmom „Rimaster“ gradi halu u kojoj treba da u prvoj fazi bude zaposleno 300 radnika, a u drugoj 1000.

  Evropska unija preko programa EU PRO podržava sa više od 4.5 miliona evra devet lokalnih samouprava, uključujući i Paraćin, u kojima se realizuju projekti unapređenja poslovne infrastrukture doprinoseći tako unapređenju ukupnog poslovnog okruženja u Srbiji i privlačenju investicija, a time boljem životu stanovništva.

  Izvođač radova je grupa koju zastupa „Putotehna“ iz Paraćina, koja je izabrana u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Paraćin.

  Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com