• BG

  United Media: Neistina rukovodstva RTS da prava za prenos nisu ponudjena nijednoj televiziji

   

   

  United Media saopštila je danas da su „neistinite tvrdnje“ rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS) da „terestrijalna prava za prenos utakmica za EURO 2020. nisu ponudjena ni jednoj televiziji“.

  United Media je navela da su „obavili razgovore i ponudili pravo za emitovanje prenosa utakmica Radio televiziji Srbije, Antena Grupi kao tadašnjem vlasniku dve televizije Prva i O2, a takodje i televiziji Pink“ i da posle dugotrajnih pregovora nisu postigli dogovor.

  „United Media o svim sastancima i ponudama koje smo slali, poseduje dokaze u vidu obimne dokumentacije i nećemo dozvoliti da niko, pa ni javni servis obmanama pokuša da zavara gledaoce u Srbiji“, navodi se u saopštenju i dodaje da su „predočili sve dokaze o detaljima pregovora nadležnima u UEFA, zatražili i dobili od njih dozvolu da utakmice emituju na televiziji Nova S“.

  Kako se navodi u saopštenju United Media je navela da je njihova ponuda svim televizijama u Srbiji „bila na nivou cena koje su već platili javni servisi u regionu, poput nacionalne televizija u Sloveniji za prenos utakmica svog nacionalnog tima“.

  „Njihovo obrazloženje javnosti u Srbiji u najmanju ruku je cinično, posebno posle odluke RTS-a i njihovog partnera Telekoma Srbija, da zabrane United Grupi emitovanje programa RTS u dijaspori, pozivajući se tada na ‘komercijalne’ uslove“, navodi se u saopštenju.

  United Media je navela da će u ponedeljak 25. marta gledaoci u Srbiji moći na Televiziji „Nova S“ da prate prenos prve utakmice fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.godine protiv Portugalije od 20.45 minuta.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com