Gradovi

UNS: 18 neprodatih lokalnih i regionalnih medija-zaposlenima

UNS: 18 neprodatih lokalnih i regionalnih medija-zaposlenima

BEOGRAD – Udruženje novinara Srbije protestvovalo je danas ispred Vlade Srbije sa zahtevom da se sprovedu odredbe Zakona o javnom finansiranju i medijima, koje omogućavaju da neprivatizovani mediji pripadnu zaposlenima.

Petar Jeremić iz tog udruženja rekao je da UNS i zaposleni u RTV Vranje, RTV Bor, RTV Subotici i još 15 regionalnih i lokalnih medija zahtevaju da se bez odlaganja sprovedu odredbe zakona koje omogućavaju da neprodati mediji pripadnu zaposlenima.

Predstavnici UNS su Vladi Srbije predali pismo za premijera Aleksandra Vučića, u kome ističu taj zahtev, kao i da se okonča privatizacija medija na koju se Vlada Srbije obavezala da će završiti do 31. oktobra.

„Više od četiri meseca vlast suprotno zakonu odbija da neprodate medije dodeli zaposlenima koji na to imaju prvo. Država koči privatizaciju, ne finansira i uništava neprodate medije, a novinarima i medijskim radnicima oduzima pravo koje im po zakonu pripada“, rekao je generalni sekretar UNS-a Nino Brajović.

Brajović je upozorio da to može imati katastrofalne posledice po zaposlene u medijima u lokalnim samoupravama i same te medije.

Zahtev UNS-a je i da Vlada Srbije izmeni pravila za dodelu državne pomoći u delu kojim se ograničava maksimalni iznos državne pomoći medijima na 23 miliona dinara na tri godine.

Skup je počeo minutom ćutanja Zahariju Trnavčeviću, koji je preminuo juče.

Protest je juče podržao i NUNS, i pozvao članstvo da se pridruži skupu.

Preview

NOVINARI

Slide

NOVINARI

Slide

NOVINARI

Slide

NOVINARI

Slide

NOVINARI

Slide

NOVINARI

NOVINARI

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh