• Gradovi

  UNS: Istraga o utvrdjivanju uzroka smrti Radislave Dade Vujasinović još otvorena

   

  Danas se navršava 26 godina od smrti novinarke „Duge“ Radislave Dade Vujasinović koja je pronadjena mrtva u svom stanu na Novom Beogradu, a da je smrt nastupila pod nerazjašnjenim okolnostima potvrdili su nalazi domaćih forenzičara i forenzičara Instituta iz Haga.

  Prema nalazima forenzičara smrt Dade Vujasinović „mogla je da nastupi kao posledica ubistva, samoubistva ili nesrećnog slučaja“.

  Predsednik Кomisije za istraživanja ubistava novinara Veran Matić izjavio je u utorak za Udruženje novinara Srbije (UNS) da Кomisija nema novih informacija u vezi smrti novinarke, kao i da je slučaj i dalje otvoren.

  U Višem javnom tužilaštvu UNS-u je rečeno da Tužilaštvo sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije „nastavlja da preduzima radnje radi utvrdjivanja postojanja krivičnog dela, izvršioca i zbog obezbedjivanja dokaza“.

  Reporteri bez granica i Medjunarodni institut za štampu podsećaju da smrt Dade Vujasinović nije rešena ni posle 26 godina

  Medjunarodne novinarske organizacije podsetile su da se danas navršava 26 godina od smrti novinarke Radislave Dade Vujasinović i zatražile od vlasti da istraže njenu smrt koja je i dalje nerešena.

  „Danas se navršava 26 godina od smrti novinarke Dade Vujasinović koja je istraživala povezanost političara tokom rata i organizovanog kriminala. RSF poziva vlasti da temeljno istraže njenu smrt koja je i dalje nerešena. Nema nekažnjivosti za zločine nad novinarima!“, poručila je organizacija Reporteri bez granica u poruci na Tviteru.

  Medjunarodni institut za štampu (IPI) je takodje na Tviteru naveo da se seća novinarke Dade Vujasinović koja je na današnji dan pre 26 godina pronađena mrtva u svom stanu. „Nakon godina izveštavanja sa linija fronta balkanskih ratova, vratila se u Beograd da pokriva korupciju političara i organizovanog kriminala. Njena smrt je i dalje nerešena“, podseća IPI.

  Novinarka „Duge“ Radislava Dada Vujasinović pronadjena je na današnji dan pre 26 godina mrtva u svom stanu na Novom Beogradu, a da je smrt nastupila pod nerazjašnjenim okolnostima potvrdili su nalazi domaćih forenzičara i forenzičara Instituta iz Haga.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com