• BG

  УНС се повлачи из Радне групе за израду Медијске стратегије

  Удружење новинара Србије (УНС) саопштило је  да се повлачи из Радне групе за израду Стратегије развоја система јавног информисања у Републици Србији до 2023. године.

   У допису упућеном в.д. помоћника министра културе и информисања Милошу Јанковићу наведено је да је Управа одлучила да се УНС повуче из Радне групе до избора новог државног секретара за информисање, из разлога наведених у образложењу оставке чланице Радне групе која је представљала УНС.

  Министарство културе и информисања затражило је 16. октобра од УНС-а да достави име новог представника који би учествовао у раду на изради Медијске стратегије, након што је представница УНС-а Љиљана Смајловић 13. октобра поднела оставку на то место.

  У образложењу оставке чланица Радне групе на предлог УНС-а навела је да је реч о личном протесту због именовања новог државног секретара за информисање, који је изјавио да жене не треба бирати за председнице, „мушкарац мора да води кућу“ и да се жене „нису доказале“ на важним државним пословима.

  Доскорашњи државни секретар Министарска културе и информисања био је бивши председник и генерални секретар УНС-а Нино Брајовић.

  На том мест заменио га је Александар Гајовић.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com