• BG

  UNS: Vrhovni kasacioni sud ukinuo presudu u sporu Nebojša Stefanović – NIN

   

   

  Vrhovni kasacioni sud ukinuo je presudu u sporu Nebojše Stefanovića protiv nedeljnika NIN, a odluka će strankama biti dostavljena preko Višeg suda, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

  U saopštenju UNS je naveo da je potvrdu te informacije dobio u Vrhovnom kasacionom sudu, ali da nije imao uvid u samu odluku.

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tužio je kao gradjanin novinarku NIN-a Sandru Petrušić, glavnog urednika tog lista Milana Ćulibrka i nedeljnik NIN, zbog teksta „Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale“ objavljenog 16. juna 2016. godine, a koji je bio i na naslovnoj strani tog nedeljnika.

  Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu Sandra Petrušić, Milan Ćulibrk i Društvo za novinsko izdavačku delatnost „NIN“ d.o.o. Beograd bili su obavezani da na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda solidarno isplate Stefanoviću 300.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom, kao i da presudu objave u prvom sledećem izdanju NIN-a.

  Apelacioni sud u Beogradu preinačio je ovu presudu i pravosnažno odbio Stefanovićev tužbeni zahtev za isplatu 300.000 dinara na ime odštete.

  Istom odlukom Stefanović je bio obavezan da tuženima iz NIN-a Sandri Petrušić i Milanu Ćulibrku isplati 89.700 dinara za troškove postupka u roku od 15 dana od prijema presude.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com