• Gradovi

  Управни суд поништио решење о расподели на медијском конкурсу у Нишу

  Управни суд је, пресудом број II-3 У. 15895/17 од 5. јуна 2019. године, у коју су НовостиДана.рс имале увид, поништио решење начелника Градске управе Града Ниша из 2017. године којим је подељен новац на медијском конкурсу. Управни суд је, притом, вратио предмет Градској управи на поновно одлучивање.

  Управни суд је пресуду донео по тужбама две радио станице из Ниша, Радио Сити и Банкер радио, тако да је тужени орган локалне самоуправе обавезан да надокнади судске трошкове у износу од преко седамдесет хиљада динара.
   
  Ово, на жалост, није прва пресуда којом се поништава решење Града Ниша по медијском конкурсу. Међутим, као и по пресудама за медијске конкурсе из претходних година, не може се очекивати да ће ни последња пресуда довести до конкретних последица. Новац за медијске пројекте из 2017. године је одавно подељен медијима и утрошен.
   
  Последице би могле бити, једино, моралне и политичке. Неко би морао да сноси, првенствено моралну, одговорност када се пред судом докаже да је више десетина милиона јавног новца незаконито потрошено. Историја нас учи да се ни тако нешто неће десити.
   
  Љубомир Костић
  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com